Pocs canvis tindrà el Consell Comarcal del Baix Empordà. El pacte entre CiU i el PSC està pràcticament tancat i el president serà el que ho ha estat els darrers quatre anys, Joan Català, que ocuparà el màxim càrrec de l'ens comarcal malgrat que ja no és alcalde de Begur. Al Consell Comarcal del Baix Empordà, CiU i Esquerra compten amb 11 consellers cadascun, els socialistes en tenen sis, mentre que dos són de la CUP. ICV-EUiA, el PP i Tots per Sant Feliu en tindran un cadascú (el nombre de consellers de cada formació es calcula en funció del nombre de vots que van obtenir a les municipals i el nombre de regidors que tenen a la comarca).

Els quatre darrers anys, el pacte de Convergència i Unió i els socialistes en el govern del Consell Comarcal del Baix Empordà ha funcionat correctament i ha estat una bassa d'oli, si bé la tasca que es realitza en un organisme com aquest és principalment de gestió. Un exemple de l'escassa política que s'hi fa és l'escàs espai que tenen en els mitjans de comunicació, amb alguna excepció, com seria el cas del Consell Comarcal de la Selva, que aquest darrer mandat s'ha vist afectat pel cas de corrupció Manga.

La bona entesa que hi ha hagut entre la federació nacionalista i els socialistes ha estat un dels principals punts per reeditar el pacte, que està pendent d'obtenir el vistiplau definitiu. D'aquesta manera, queda descartat el pacte sobiranista entre CiU i Esquerra, com ja va passar a tres importants ajuntament de la comarca: a Palafrugell, a Castell-Platja d'Aro i a Calonge en què s'han entès CiU i el PSC. Quant al president, repetirà quatre anys més Joan Català, malgrat que ara ja no és alcalde (si bé va guanyar les eleccions municipals a Begur, ha quedat fora del govern per un pacte en què hi ha ERC). Català compta amb el suport del partit i el beneplàcit del PSC.