La sala d'actes de l'Ajuntament de Palamós va acollir ahir la presentació del nou cartipàs municipal, liderat pel republicà Lluís Puig, amb la delegació de competències als regidors de govern, que integren sis representants d'ERC i dos de CiU. Aquests vuit membres deixen l'equip de govern en minoria, a un de la mjaoria absoluta. Un cop celebrades les eleccions municipals del passat 24 de maig i constituït el nou Ajuntament, el govern ha volgut donar la máxima celeritat a la delegació d'atribucions als seus regidors amb l'objectiu de dotar d'una major eficàcia a l'actuació municipal.

L'alcalde de Palamós va signar el decret del nou cartipàs aquest dilluns, el qual estableix les delegacions d'atribucions. Les dues àrees municipals amb més pes, la d'Hisenda i la d'Urbanisme, se les reparteixen els dos caps de llista dels partits del govern: l'economia de l'Ajuntament palamosí per al batlle; i l'Urbanisme per a Jordi Pallí (CiU), que també tindrà la primera tinença d'alcaldia. Lluís Puig, a més, portarà Seguretat i Mobilitat. L'àrea de Recursos Humans està en mans de la regidora d'ERC Maria Puig; mentre que Emili Colls (ERC) s'encarregarà de Turisme i Comerç.

Totes les regidories quedaran organitzades sota dues grans àrees, amb l'objectiu de potenciar la relació entre les àrees teixint estratègies conjuntes per tal de millorar en eficiència: Dinamització municipal una inclourà Mobilitat, Promoció Econòmica, Turisme, Comerç, Fires i Mercats, Cultura, Patrimoni, Esports, Joventut i estarà sota la responsabilitat de l'alcalde; l'altra inclou la resta d'àrees i amb el nom de Territori i Serveis a les persones, restarà sota la responsabilitat de la regidora Maria Puig.

La Junta de Govern la integraran: Lluís Puig; Jordi Pallí; Maria Puig; Emili Colls; Xavier Lloveras; i Francesc J. Subirats.