Agents de la policia espanyola han comissat 600 plantes de marihuana d'un domicili de Palafrugell. A banda hi havia 584 grams de la mateixa planta ja processada per a la venda, una pistola de fogueig i 850 euros. Tot plegat s'ha trobat en una casa de lloguer en la qual els llogaters havien invertit 15.000 euros per adaptar-hi la plantació de la substància estupefaent, concretament a una habitació i al garatge. S'hi havia habilitat instal·lació elèctrica, de reg i de ventilació especials. En el marc de l'operació també s'ha detingut dues persones, una de nacionalitat espanyola i una altra de nacionalitat marroquina.

La investigació va començar a partir d'informacions de ciutadans anònimes que apuntaven tant al fet que a la casa s'hi venia droga com a que havia estat habilitada per cultivar marihuana. Segons informa la policia, aquests fets es van comprovar i es va identificar l'arrendatari de la casa, un home de nacionalitat espanyola de 37 anys. La policia indica que s'encarregava del cultiu i del manteniment de l'immoble.

També s'ha comprovat que la instal·lació elèctrica estava manipulada perquè el comptador no registrés el consum real. La policia indica que els tècnics de la companyia elèctrica xifren l'energia defraudada en una quantitat molt elevada.

També s'ha detingut una altra persona, un marroquí de 24 anys, que presumptament era l'encarregat de fer les transaccions de venda de droga als consumidors.