La fase final de la XIX edició de la beca Xiquet Sabater va celebrar-se ahir a l'Hotel Aigua Blava, de la platja de Fornells, Begur, convocada per la Unió d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre i el mateix hotel, i amb la col·laboració de La Caixa i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona. Els membres del tribunal van escollir Ivo Van Oord com a guanyador, i que cursarà els estudis universitaris d'Hotel Managment a la NHTV University de Breda, als Països Baixos.

El treball que va presentar per optar a la beca constava de crear una empesa d'intermediació en habitatges d'ús turístic, per facilitar i posar en contacte els usuaris que desitgen fer una estada en un allotjament d'habitatge, anomenat d'ús turístic, i els propietaris d'aquests habitatges. Per haver guanyat la beca, Van Oord va rebre 3.036 euros

Els membres del tribunal també van acordar atorgar un accèssit per import de 1.000 euros a Ioana Alexandra Mereuta per cursar l'Erasmus Mundus European Master in Tourism Management, que es du a terme a la Universitat de Girona, a la University of Ljubljana i a la University of Sutherm Denmark. El seu treball es basava en l'adaptació del turisme a les noves TIC.

Els membres del tribunal que van ser els encarregats de valorar els treballs i d'entrevistar els candidats per tal de poder elegir el becari foren: Josep M. de Vehí, representant de la família Sabater i gerent de l'hotel Aigua Blava; Montse Closas, presidenta de la Unió d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre; Maria Dolors Vidal, degana de la Facultat de Turisme de la Universitat de Girona; Cristina Linares, directora de l'Àrea de Negoci de La Caixa a l'Empordà; Gonzalo Herrero, director de l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona; Joan Manel Borromeo, director de l'INS Baix Empordà; i Jordi Mias, director de l'hotel Carlemany i guanyador de la III Beca Xiquet Sabater. El gerent de la Unió d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre, Martí Sabrià, va actuar com a secretari.

La beca

La beca Xiquet Sabater té com a objectiu facilitar l'accés a la formació als estudiants del sector de l'hostaleria i turisme com a màxima garantia per a la millora de la qualitat de l'oferta turística, alhora que suposa un homenatge permanent a Francesc Sabater i Mécre, Xiquet, que fou president de l'entitat durant divuit anys i uns dels hotelers més emblemàtics en la història del món hoteler a l'Estat espanyol.