El ple de l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà aprovarà avui consignar 755.822,80 euros per al pagament de les obres de la planta potabilitzadora de Fontanilles, que funciona des de finals de 2007. L'alcaldessa de la Bisbal a finals de l'anterior mandat, Núria Anglada, va signar el passat 23 de maig l'acta de cessió de les instal·lacions de la planta. L'equipament es va construir per fer front al problema de nitrats que va patir aquesta zona i a l'excés de ferro i manganès de l'aigua i es va acordar que els municipis beneficiaris abonarien la meitat de l'import de l'obra, que fou d'1.489.433,88 euros (l'altra meitat correspon a l'Agència Catalana de l'Aigua). Els municipis que han de pagar són, a més del de la Bisbal, el de Forallac i la Mancomunitat Intermunicipal d'Aigües i Serveis del Baix Empordà (formada per Cruïlles, Monells i Sant Sadurni de l'Heura; Corçà; i Madremanya).

L'import que tocava pagar a l'Ajuntament de la Bisbal era de 891.870,90 euros, però finalment s'ha quedat en els citats 755.822,80 euros perquè, ha concretat l'alcalde de la Bisbal, Lluís Sais (ERC), s'ha retirat l'IVA perquè no cal abonar-lo. Sais ha concretat que amb l'aprovació d'avui es consigna l'import total del pagament, però que s'executarà en tres anys: enguany, la Bisbal abonarà el 50% de la xifra total; i la resta l'abonarà en un 25% el 2016 i un 25% més el 2017.

Per la seva banda, el portaveu d'Independents per la Bisbal-PSC, "scar Aparicio, ha volgut reivindicar la tasca de l'anterior govern -ell va ser el regidor d'Hisenda- i la gestió feta en l'àrea econòmica que ha permès que es consigni el cost de les obres amb el romanent líqui de tresoreria.

El passat mes de maig, l'alcalde de Forallac, Josep Sala -que també va signar l'acta de cessió- va concretar que el pagament no es va tancar fins aquell moment perquè hi havia problemes burocràtics com ara la constitució de la Mancomunitat que, d'acord amb el conveni de 2007, s'havia de crear perquè l'ACA els cedís les instal·lacions. Sala va concretar que un dels entrebancs era que una Mancomunitat no pot formar part d'una altra Mancomunitat, com passava amb la del Baix Empordà. Finalment, es va constituir una Comunitat, de la qual també formarà part Serra de Daró.