El ple de Sant Feliu de Guíxols va posar fi ahir a la figura controvertida de vicealcalde, que es va crear fa quatre anys i va ocupar l'aleshores socialista Pere Albó (ara regidor de MES). L'eliminació d'aquesta figura del Reglament Orgànic Municipal la va proposar l'actual equip de govern (Tots per Sant Feliu, ERC i PSC), de manera que ha tingut una vida de quatre anys i que va suposar més un maldecap per Albó que no pas l'objectiu d'igualtat que es buscava respecte de l'aleshores alcalde Joan Alfons Albó (CiU), amb qui el PSC havia pactat el govern.

Tots per Sant Feliu va criticar des del primer moment la creació d'aquesta figura. Aleshores, el govern va justificar la seva creació per «escenificar que el Govern de Sant Feliu de Guíxols està constituït per dos partits polítics amb un nombre de regidors prou similar i posa de manifest alhora el fet de treballar com un únic equip». En tot cas, la figura de vicealcalde va portar Pere Albó a renunciar al sou que tenia assignat després que, arran de la impugnació de Tots per Sant Feliu, dos sentències anul·lessin les ordres de pagament del sou entre el juliol de 2011 i el juny de 2012. El motiu era que el sou estava vinculat al càrrec de vicealcalde, i com que aquest encara no era vigent, Albó no les hauria d'haver cobrat.

El cas és que la Vicealcaldia desapareix i l'actual govern retorna a la primera tinença d'alcaldia que, precisament, ocupa el successor d'Albó al capdavant de les files socialistes, Josep Melcior Muñoz, que també és regidor d'Hisenda i Règim Intern. Muñoz va comentar que s'elimina el càrrec de vicealcalde perquè «considerem que no és necessari; no cal havent-hi la figura del primer tinent d'alcalde». L'eliminació del vicealcalde es va fer en una modificació del ROM que també inclou la creació de la Mesa Permanent de Contractació, és a dir, que n'hi haurà una de fixa de manera que no s'haurà de crear per a cada contracte.

També es van aprovar les al·legacions que CCOO?havia presentat al pressupost aprovat per l'anterior govern. Això implicarà, segons Muñoz, fer una nova aprovació inicial dels comptes ja que no van ser presentats als representants dels treballadors quan tocava i s'haurà d'obrir un procés negociador entre l'Ajuntament i el comitè i la junta de personal.