La Policia Local de Palafrugell ha iniciat aquest agost una campanya informativa per fomentar la convivència ciutadana i evitar conductes incíviques al municipi i als tres nuclis de costa; Calella de Palafrugell, Llafranc i Tamariu.

En concret, s'han editat uns tríptics informatius en els que s'exposen les infraccions més habituals a les ordenances i les quanties de les multes per a cada infracció. Segons va explicar ahur l'Ajuntament,la campanya busca conscienciar als veïns i visitants en temporada estiuenca perquè respectin les normes bàsiques.

El tríptic, editat en català i castellà, informa sobre les principals normes, tan al carrer com a la platja i també sobe la tinença d'animals. Es recorda les conductes incíviques que poden ser sancionades i sobre les quals la campanya exerceix un control. Entre elles, la venda ambulant il·legal, el consum de begudes alcohòliques en espais públics, la prohibició de fer necessitats fisiològiques a l'espai públic, el mal ús del mobiliari urbà, les baralles i discussions, la realització de grafitis i pintades i les accions que provoquin molèsties veïnals. A les platges es recorda que cal respectar les indicacions de seguretat, que no estan permeses les acampades, la prestació de serveis no autoritzats o la utilització de productes químics i higiènics a les dutxes.

Multes de fins a 900 euros

Finalment, sobre la tinença d'animals, es fa especial incidència en el control dels excrements dels animals i en la obligació de portar els gossos convenientment lligats.Les infraccions detectades seran sancionades amb multes que oscil·len entre els 300 i els 900 euros depenent de la tipologia..