Tres tripulants d'un iot han resultat ferits en embarrancar a les Illes Formigues. Salvament Marítim va rebre l'avís de l'emergència a dos quarts d'onze de la nit. L'embarcació d'esbarjo Mar de Blanc, d'onze metres d'eslora en la que hi anaven quatre persones, havia xocat contra unes roques entre les illes i Calella de Palafrugell. El centre de coordinació de Salvament a Barcelona va activar l'embarcació Salvamar Sirius i l'helicòpter Helimer 206. També van demanar suport a les embarcacions properes. Entre la Sirius i el pesquer Agneta, van portar els tripulats a port. El SEM en va traslladar tres a l'hospital de Palamós en estat menys greu per contusions en el xoc.

El iot va embarrancar en una zona on les roques sobresurten poc sobre l'aigua i, a més, quan ja era de nit. El xoc va provocar un sotrac al iot i, per això, tres dels quatre ocupants van patir ferides menys greus per contusions.

Dos dels ocupants del iot van tornar a port en l'embarcació Sirius mentre que els altres dos van anar en el pesquer Agneta, que estava prop del lloc del xoc i va respondre a l'avís de Salvament Marítim. Un cop a port, les ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) van traslladar els tres ferits a l'hospital de Palamós.

Aquest matí a primera hora, una empresa contractada per l'armador del iot i Salvament Marítim han tornat fins a la roca per reflotar l'embarcació i poder portar-la a port. Ha estat una tasca laboriosa perquè el xoc havia obert un forat d'un metre al casc de l'embarcació. Per això, per garantir que flotés, han hagut de col·locar flotadors especials abans de remolcar-la cap a port. Un cop a port, l'han hissat per poder-la reparar.

Mentre participaven en els treballs per reflotar el iot, Salvament Marítim ha rebut un avís d'una altra emergència a la zona. En aquest cas, ha estat una embarcació que anava a la deriva prop de la platja de Castell de Palamós per un problema mecànic. La Sirius l'ha remolcat cap a dos quarts de tres de la tarda.