Dos agents de la Policia Local de Begur van salvar ahir al matí la vida d'un home de 83 anys i veí del municipi, després que patís un atac de cor al carrer. Segons va informar ahir l'Ajuntament, els dos policies el van reanimar amb maniobres cardiopulmonars i respiratòries, li van posar el desfibril·lador, -que no va ser necessari accionar, ja que no va tenir cap més aturada cardíaca- i finalment una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM)- el va traslladar a l'Hospital de Palamós, on es troba ingressat. «Gràcies a la ràpida intervenció dels agents s'ha pogut recuperar una vida», va valorar el sotsinspector en cap de la Policia Local, Antonio Martínez.

Els fets van passar ahir quan faltaven tres minuts per les nou del matí quan la Policia Local de Begur va rebre una trucada d'un particular, alertant que una persona s'acabava de desmaiar davant el supermercat del carrer Lluís Miró, a tocar la plaça Forgas. Segons el consistori, acte seguit, una patrulla amb els agents 1116 i 1122 es va dirigir al lloc dels fets, i van trobar una persona a terra inconscient i que no respirava.

En aquell moment van començar a aplicar les maniobres de reanimació cardiopulmonar (RCP)?i respiratòries fins a aconseguir que l'home recuperés la respiració. Al mateix temps, els policies li van col·locar el desfibril·lador mòbil, anomenat Dea (desfibril·lador extern automàtic) per si tornava a tenir una aturada cardíaca.

En paral·lel, la policia va avisar el servei d'emergències i fins al lloc es va presentar una ambulància i un helicòpter del SEM. Durant aquest temps, el veí no va patir cap més aturada cardíaca, de manera que no va ser necessari accionar el desfibril·lador que li havien posat. El SEM es va fer càrrec del veí i, un cop el van estabilitzar, recuperant-li el pols i la consciència, l'ambulància el va traslladar fins a l'Hospital Comarcal de Palamós per fer-li els controls necessaris.