La notícia sobre el futur projecte Aquam de la Fundació Mar per convertir l'antic complex de Radio Liberty de Pals en un centre de conservació de la biosfera, ja ha aixecat les primeres reaccions polítiques al municipi. Ahir, el grup de Compromís amb Pals, a l'oposició a l'Ajuntament, va denunciar la "falta total de transparència" amb la concessió de 50 anys dels terrenys de l'antiga Radio Liberty que l'Estat ha concedit a la Fundació Mar per aixecar el projecte, uns terrenys "d'altíssim valor ambiental", va assegurar la formació.

En un comunicat, Compromís amb Pals es va mostrar "favorable a tota iniciativa de caràcter ambiental que propugni l'obertura i el gaudi públic d'aquest espai que porta més de 60 anys tancat al poble i a la comarca, i durant molt temps ha estat desatès i abandonat". Amb tot, a banda de la "falta de transparència" amb la concessió dels terrenys, la formació política va voler "remarcar" que "sigui quin sigui el projecte que es porti a terme, aquest ha d'estar avalat per la ciutadania a través d'un procés de participació ciutadana on tothom hi pugui dir la seva".

Així, van denunciar "que l'Estat no ha tingut mai en compte l'opinió del poble de Pals, i que l'Ajuntament tampoc ha fet valer el seu paper institucional". Afegeixen que l'oposició ha demanat en els últims anys "un debat obert i una posició comuna de tots els grups per recuperar la gestió de les 33 hectàrees que en el seu moment el govern franquista va expropiar". Tot i això, "diversos equips de govern sempre s'han mostrat opacs respecte de les seves intencions" i "avui ens trobem amb la política de fets consumats de l'Estat".

D'aquesta manera, asseguren que l'"Ajuntament encara és a temps d'implicar el nostre poble en el futur de Radio Liberty, i ?exigim que així ho faci", van reblar.

Finalment, Compromís amb Pals va demanar que "es facin públics la concessió de l'Estat, els permisos o llicències que hagi pogut donar l'Ajuntament i el projecte definitiu que proposa la Fundació Mar, així com una justificació econòmica dels 9 milions d'euros que s'hi preveuen invertir". "Només així, des de la transparència i la participació, podem garantir que un projecte tan important arribi a bon port", van sentenciar.