L'alcaldessa de Pals, Sílvia Monar, va precisar ahir que el projecte que es pugui desenvolupar a les instal·lacions de l'antiga Radio Liberty no és de competència municipal i que amb ella, ni l'Estat ni la Generalitat, hi han mantingut converses sobre què s'hi volia fer. D'aquesta manera respon a les queixes expressades pels grups de l'oposició (Compromís amb Pals i PSC) sobre la manca d'informació que han tingut -«ens en vam assabentar per la premsa», concretava ahir la socialista Marisol Perea-. D'altra banda, l'ajuntament va celebrar ahir un ple extraordinari convocat arran de la petició dels grups de l'oposició per tractar el nou POUM, que s'està tramitant. En aquest, sentit, el punt estrella va ser el de permetre 1.765 habitatges al paratge de Rodors. Una situació que ha generat l'oposició dels veïns així com de Compromís amb Pals i el PSC. De fet, aquest va ser el motiu que nombrosos veïns seguissin el ple, alguns dels quals es van haver de quedar fora de la sala de plens.

Els grups de l'oposició han retret al govern que no els informés del projecte que pretén desenvolupar la Fundació Mar a les instal·lacions de Radio Liberty. De fet, segons les informacions que van trascendir la setmana passada, el govern central ja ha atorgat a la Fundació la concessió dels terrenys per als propers 50 anys. Segons l'entitat, el projecte suposarà una inversió de nou milions d'euros, generarà un centenar de llocs de treball i vol rebre 250.000 visitants l'any.

Sílvia Monar va manifestar que l'Ajuntament no té cap document en què consti la concessió d'aquest espai, i va afegir que dubta que el rebin ja que el municipi no hi té cap competència. L'alcaldessa va exposar que no havia mantingut cap conversa amb cap administració sobre el tema, si bé desconeix si s'havien tingut amb l'anterior alcalde, Joan Silvestre, el qual fou soci de govern amb Monar el passat mandat.

Quant a la manca d'informació als grups de l'oposició, va precisar que tenien coneixement que la Generalitat havia demanat a l'Ajuntament informes sobre l'espai. En tot cas, va concretar que «vull demanar a la Fundació Mar que ens vingui a explicar el projecte». Monar va concretar respecte de les restes arqueològiques que hi ha dins de Radio Liberty que es tenen en compte en el projecte.

En el ple el punt calent va ser la concentració de 1.765 habitatges a la zona de la platja, cosa que ha aixecat una forta protesta veïnal. El regidor de Compromís amb Pals Joan Trias va preguntar al govern com és que permet construir aquest alt nombre de vivendes en «la zona de més valor ambiental gràcies a la presència de dunes i pinedes?», i va destacar que hi ha dos càmpings que podrien desaparèixer per la construcció d'aquests habitatges. La socialista Marisol Perea reclamava que aquesta xifra d'habitatges s'espongés més. En visió més general, Perea va afirmar que «no estem preparats» per rebre l'increment de nous residents que pot suposar l'ocupació de totes aquestes vivendes: «No donarem l'abast en serveis».

L'alcaldessa, però, va insistir en el que ja va manifestar el passat mes d'abril: la revisió del POUM incrementa el nombre total d'habitatges en 84 respecte el que hi havia vigent i, pel que fa als previstos a la platja, va insistir que ja hi eren en el planejament del 1986, de manera que «tirar enrere aquesta zona delimitada suposaria haver d'indemnitzar els propietaris amb xifres astronòmiques». Monar va concretar que el POUM ha rebut més de 300 al·legacions, que ara han començat a estudiar. També estan pendents d'informes d'altres entitats i organismes.