Protecció Civil de la Generalitat ha tancat la prealerta del Pla especial d'emergències per contaminació accidental de les aigües marines a Catalunya, Camcat, un cop han pogut retirar-se les embarcacions que van cremar la matinada del 20 d'agost al Club Nàutic Port d'Aro, a Castell-Platja d'Aro (Baix Empordà). Protecció Civil de la Generalitat ha fet seguiment de l'emergència a través dels equips actuants i el Club Nàutic, i assegura que ha constatat que no hi ha hagut en cap moment contaminació a l'exterior del port. La matinada del 20 d'agost quatre embarcacions van cremar per un incendi. Tres es van enfonsar.

Protecció Civil també assegura que durant les maniobres de reflotament no s'ha produït vessament de combustible, i puntualitza que en cas d'haver-n'hi hagut aquest hauria quedat contingut dins les barreres instal·lades.

El mateix Club Nàutic ha confirmat que, després d'haver reflotat una de les embarcacions divendres passat, aquesta tarda s'han acabat de reflotar les altres dues, que es duran a dependències d'una empresa de residus per inspeccionar-les en sec.

Taca de gasoil a Tossa de Mar

Cal destacar que la prealerta del pla Camcat es va ampliar ahir diumenge quan, pels voltants de les 13.00 h, es va rebre l'avís d'un vaixell d'uns 12 metres d'eslora que havia embarrancat i havia produït una taca de gasoil d'uns 30 metres quadrats prop de la Cala d'en Carles, a Tossa de Mar (Selva).

Salvamento Marítimo va informar que un empresa es feia càrrec de les tasques de reflotament del vaixell, sobretot d'un motor que portava entre 6 i 8 litres de gasoil i havia quedat enfonsat.

Part de la taca va arribar a la costa, i la resta del gasoil va quedar contingut i absorbit. L'empresa encarregada del reflotament ha informat aquest migdia que el motor ja ha estat reflotat. Salvamento Marítimo també ha comunicat que la situació està normalitzada i no hi ha restes d'hidrocarburs.