Castell d'Aro tindrà la nova escola llesta per al proper curs en un temps rècord. El nou centre d'educació infantil i de primària trenca marques no només perquè s'haurà construït en dos mesos i mig -les obres van començar la primera setmana de juliol- sinó també perquè la participació de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro en el seu finançament l'ha avançat en el temps. En aquest sentit, el regidor d'Urbanisme Josep Maria Solé recordava aquesta setmana que "sabíem que si no feiem el sistema de cofinançament de l'escola, no hauria estat possible tenir-la aviat" perquè no era un dels centres prioritaris per al Departament d'Ensenyament.

Solé va detallar que aquesta setmana s'ha realitzat el trasllat del material de l'escola de l'antic centre al nou. La previsió és que el dimecres de la setmana que ve la constructora entregui ja les claus del centre, de manera que el dia 14 de setembre, inici del nou curs escolar, els alumnes de Castell d'Aro ja puguin estrenar les aules.

L'Ajuntament va iniciar l'octubre de l'any passat els treballs de condicionament dels terrenys que ara ja ocupa el centre educatiu. La corporació hi va destinar 392.000 euros per adequar els 10.336 metres quadrats de la parcel·la amb l'alineació del terreny, la construcció de murs de contenció i neteja de vegetació.

Quant al centre, el regidor d'Urbanisme ha explicat que s'ha construït a partir de peces preconstruïdes que s'han anat encaixant.

El cost de l'obra està fixat en 3.664.451 euros, la meitat dels quals els aporta l'Ajuntament en virtut del conveni que va acordar amb la Generalitat per desencallar el projecte -l'escola nova es troba al costat de l'institut Ridaura, la renovació del qual va ser lluitada durant anys per l'Ampa del centre. El finançament és el sistema d'arrendament amb opció de compra durant 60 mesos, amb quotes de 61.074 euros mensuals. A l'Ajuntament li correspon abonar les 30 primeres, de manera que a l'octubre ja haurà de fer front a la primera. La Generalitat pagarà les 30 quotes restants.

L'anterior escola es destinarà al centre cívic de la vila i a espai polivalent. Solé ha afegit que l'Ajuntament ha obert el concurs pel projecte d'enderroc de l'edifici i per a la construcció del centre cívic de Castell d'Aro.