L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols va aprovar en el ple d'aquest dijous una moció de suport a l'acollida de població refugiada víctima dels conflictes armats a la Mediterrània. Entre d'altres, l'Ajuntament es compromet a «coordinar l'acolliment de persones refugiades, facilitant l'allotjament temporal, manutenció i ajut jurídic, amb el suport de la Comissió dels Drets Humans del Col·legi d'Advocats de Girona; i posar a la seva disposició els serveis públics de formació, d'acollida, de llengua i sanitaris que es requereixin».

Recentment, a la comarca del Baix Empordà l'Ajuntament de Palamós ha aprovat una moció similar, mentre que l'Ajuntament de Calonge impulsa una llista de ciutadans que vulguin acollir refugiats sirians.

La moció de Sant Feliu de Guíxols, que va ser aprovada per unanimitat, decideix altres punts que afecten la corporació local: «Donar suport i col·laborar amb les entitats locals que treballen en l'acollida i el servei a les persones sol·licitants d'asil i totes aquelles persones que vulguin col·laborar». També acorda «establir un punt de referència per a totes les persones nouvingudes al municipi» i «complir la "Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat", aprovada per la ciutat de Sant Feliu de Guíxols en el Ple d'abril de 2008 a proposta del síndic de greuges, amb a tot allò que fa referència a la defensa dels drets humans a la ciutat».

Una altra mesura a la qual es compromet l'Ajuntament és «traslladar mitjançant el Consell Municipal de Serveis Socials, els acords a les entitats en matèria de solidaritat, cooperació i acció social que treballen al nostre municipi i fer una crida a la ciutadania a col·laborar amb l'ajuda humanitària a la població refugiada».