El ple del Consell Econòmic i Social de Palamós es va reunir aquest dimecres, reprenent l'activitat de cara al nou mandat i manifestant així la seva voluntat de continuïtat i de treball conjunt amb els sectors econòmics i socials locals i amb l'objectiu de seguir fomentant de manera conjunta el desenvolupament local.

En la reunió del dimecres, el consell va acordar donar prioritat al desplegament del Pla Estratègic de Desenvolupament Local (PDL) que ha elaborat l'Ajuntament durant el darrer any amb la participació d'entitats, associacions, col·lectius i particulars de la vila, mitjançant el qual es marca el full de ruta del creixement i ?desenvolupament de Palamós amb la perspectiva de 10 anys (2015-2025).

El full de ruta resultant del PDL planteja com a missió fer de Palamós una ciutat innovadora i de qualitat en una perspectiva de 10 anys, convertint el municipi en un referent territorial, potenciant les singularitats locals i apostant de forma integral per la qualitat i la innovació com a criteris clau del desenvolupament econòmic, social i territorial. Amb aquest objectiu s'ha fixat treballar en les accions del Pla Estratègic que s'hauran de desenvolupar durant els propers mesos.

El Consell Econòmic i Social també va fer protagonista de la reunió la campanya Palamós Gastronòmic, mostrant els principals continguts i activitats de la propera edició que tindrà lloc aquest mes d'octubre.

El desembre de l'any 2011 l'Ajuntament de Palamós va constituir el Consell de Desenvolupament Econòmic i Social, que té com a principal objectiu fomentar l'economia i l'ocupació al municipi. Aquest òrgan està format per un total de divuit persones, entre representants municipals i de les entitats econòmiques i socials de la vila.

Com a representants de l'administració local el consell està integrat per l'alcalde o alcaldessa de Palamós, que el presideix, i per dos regidors nomenats pel ple de l'Ajuntament, que actuen com a vicepresidents, així com dos regidors més representants dels grups a l'oposició municipal.

Alguns dels integrants del Consell són: un representant de la Confraria de Pescadors de Palamós, un representant de l'associació de restauradors El Plat Blau, així com un de l'Agrupació Palamosina d'Empresaris Industrials-APEI.