Els Mossos d'Esquadra van detenir el dia 16 de setembre a l'Estartit una dona i dos homes, d'entre 23 a 32 anys, tots de nacionalitat romanesa i veïns de Blanes i Lloret de Mar per furts. Els Mossos atribueixen tres delictes de furt a dos dels arrestats, mentre que al tercer detingut se n'hi atribueix un, han informat fonts de la policia catalana.

El 15 d'agost, els Mossos van tenir coneixement que s'havia produït un delicte de furt en una botiga de roba d'una marca coneguda de la població de l'Estartit ubicada al carrer Santa Anna. Concretament, es van endur sis polos valorats en 561 euros, han afegit les fonts. Posteriorment, el 27 d'agost, va ser denunciat un altre furt a l'Estartit. En aquest cas, s'havia registrat en un supermercat, del qual els lladres es van endur ampolles de licor valorades en 570 euros.

Arran aquests fets, els Mossos d'Esquadra van iniciar una investigació. El modus operandi era el mateix en els dos casos i segons els indicis es tractava dels mateixos autors. De fet, gràcies a les evidències els Mossos van identificar els autors dels fets, van manifestar les fonts policials.

El relat de la detenció ja salta llavors a quarts de set de la tarda del 16 de setembre, quan una dotació policial va localitzar un vehicle, implicat en fets il·lícits, en un carrer de l'Estartit. En l'interior del vehicle hi anaven tres persones, dues de les quals tenien una ordre pendent de detenir pels dos furts anteriorment explicats.

Furt en una òptica

No obstant això, durant l'escorcoll del vehicle, la patrulla va trobar diversos objectes: 11 ulleres de marques conegudes i productes de cosmètica, tots amb etiqueta. El seu valor superava els 1.100 euros. Aleshores, els mossos van esbrinar que feia pocs moments sabia produït un furt en una òptica de la població de l'Estartit i que els objectes localitzats coincidien amb els trobats.

Així, els mossos van detenir les tres persones pel furt a la òptica i dos d'ells també per dos furts a dos establiments a l'Estartit.

Els detinguts, amb antecedents, van passar el 17 de setembre a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de La Bisbal d'Empordà, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.