L'alcalde de la Bisbal d'Empordà, Lluís Sais (ERC), ha explicat que el govern municipal està negociant amb l'empresa que gestiona el servei de subministrament d'aigua potable, Sorea, l'increment de les retribucions que ha de percebre per dur a terme aquesta tasca. Aquesta revisió s'havia d'aplicar a partir del 2013, però no es va fer perquè l'anterior govern (integrat pel PSC i CiU) va rebutjar les factures que presentava l'empresa, i que significava una puja del 70% respecte dels anys anteriors. Sorea, però, va emetre igualment les factures d'aquest increment que són un total de set i que tenen un import total de 375.097,12 euros.

El que va ser regidor d'Hisenda durant l'anterior mandat, Òscar Aparicio (Independents per la Bisbal-PSC), ha explicat que el conveni del 2009 (que es troba en procés de revisió d'ofici per nul·litat de ple dret) recollia que s'havia de fer un increment de les retribucions, entre els quals hi ha costos indirectes com ara vehicles o estructura organitzativa. Davant l'increment del 70% que portava Sorea i els dubtes sobre la legalitat del conveni que recullia aquesta retribució, Aparicio ha concretat que van decidir retornar-les.

Sais, que va signar el conveni del 2009 com a alcalde, ha comentat que l'anterior govern no va negociar amb Sorea aquesta revisió de les retribucions, cosa que ara sí que ha dut a terme el que ell lidera. El batlle ha exposat que parlen amb l'empresa els criteris amb els quals s'ha de basar la retribució, que pot créixer o rebaixar-se. De moment, l'Ajuntament de la Bisbal ha abonat a Sorea les retribucions del 2013 fins aquest any en base als criteris que hi havia l'any 2012.

En el ple d'aquest dimarts, l'Ajuntament també va aprovar un pla econòmic i financer amb l'abstenció de IpB. Sais ha definit aquest document com a "tècnic" i que l'han hagut d'aprovar el 90% dels ajuntaments ja que ho han de fer els que incompleixen la regla de la despesa, l'estabilitat pressupostària o el període de pagament mig als proveïdors a la liquidació del 2014. Sais ha exposat que la voluntat és complir els paràmetres a finals d'aquest any, si bé el document no proposa mesures en el punt econòmic ja que les interferències "no són estructurals". Aparicio les lliga amb les factures de Sorea per l'increment de les retribucions i les obres del Puig de Sant Ramon -la factura puja 2,4 milions-, la legalitat del qual està en entredit. Sais retreu al socialista que l'anterior govern era el que havia d'haver aprovat aquest pla abans de les eleccions.