04 de octubre de 2015
04.10.2015

Un grup de socis es manifesta contra el nou espigó del Club Nàutic Port d'Aro

També alerten que la junta directiva vol eliminar 250 amarratges i deixar fora les embarcacions de petita eslora

04.10.2015 | 00:00
El grup de socis disconformes amb el projecte, ahir, durant la protesta.

Un grup de socis del Club Nàutic de Port d'Aro, autoanomenats "Indignats Nàutic Port d'Aro", es van manifestar ahir contra el projecte que vol tirar endavant la nova junta del club nàutic: construir un nou espigó 75 metres més gran que l'actual davant del paratge protegit de Punta Prima. Sota el lema Junta Dimissió, els manifestants van mostrar el seu rebuig i van explicar que la iniciativa de la junta directiva només respon a "interessos immobiliaris i especulatius". A més, amb la nova concessió pels propers 25 anys, la junta també vol eliminar 250 amarratges, deixant fora les embarcacions de petita eslora per prioritzar l'espai per a d'altres de més grans.

A principis de setembre, una part dels socis d'aquesta institució ja va donar a conèixer que el Club Nàutic Port d'Aro havia projectat la construcció d'un nou espigó de 75 metres davant del paratge protegit de Punta Prima. Ahir, un grup de socis es va manifestar davant les oficines del club per mostrar que estan en contra d'aquest projecte que, segons afirmen, perjudicarà el medi ambient de la zona i va en contra dels interessos dels propietaris d'embarcacions petites.

La manifestació va servir per mostrar l'oposició que hi ha entre una part dels socis a un projecte que forma part de la concessió pels propers 25 anys que ha presentat la junta directiva. De moment, uns 250 socis són contraris a dos dels principals pilars de la inciativa. D'una banda, la junta directiva vol construir un nou espigó 75 metres més gran que l'actual i, per l'altra, volen suprimir 250 dels 825 amarratges actuals, eliminant els que estan destinats a vaixells més petits (de fins a 8 metres d'eslora) i prioritzant l'espai per a embarcacions més grans.

Segons el grup de socis indignats, la iniciativa ja compta amb l'aprovació de la direcció de Transports i Mobilitat de la Generalitat però encara no disposa dels permisos locals, com el pla especial i els projectes d'obres. Els treballs, que tenen un pressupost de 22 milions d'euros, aniran a càrrec d'una unió temporal d'empreses, una UTE, entre el mateix Club Nàutic i la companyia Serra i Mías SA.

De moment, el grup de socis disconformes ja ha reunit 120 signatures per demanar que es faci una assemblea extraordinària per tractar a fons aquest tema. La junta directiva encara no l'ha convocat. Mentrestant, ja són 250 el nombre de socis que s'han agrupat dins d'aquesta nova plataforma que busca anul·lar i deixar sense efecte aquest projecte. Part dels membres del club tenien previst reunir-se ahir a la tarda, pels volts de les sis, a l'Hotel La Terrassa de Platja d'Aro per compartir idees i buscar les millors fórmules per aturar el procés amb l'ajuda d'advocats i arquitectes.

Segons va explicar el portaveu del grup de socis indignats, Rafael Arau, el nou espigó que pretenen construir causarà un greu impacte "ecològic, paisatgístic i ambiental" al sector de la Punta Prima, un espai declarat Bé Cultural d'Interès Nacional en la categoria de Patrimoni Històric i que també consta com a espai protegit, segons el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal de Platja d'Aro.
"La situació també resulta especialment perjudicial per als amarradors que tenen un habitatge dins d'aquesta zona, ja que per a ells no és viable dur l'embarcació a un altre port", va indicar el portaveu. En aquesta línia, Arau va lamentar que la junta directiva només pensi a construir un port per als "vaixells de luxe", deixant de banda els pescadors o veïns de la zona que des de fa dècades tenen una embarcació en aquest indret del Baix Empordà. "Obrirà la porta a l'especulació immobiliària a la zona", va alertar el portaveu.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook