L'empresa Angula del Ter ha fet la primera pesca d'angules a la Gola del Ter, cosa que les converteix en les primeres de la temporada 2015-2016 que es pesquen i es comercialitzen a tot l'Estat espanyol per raó dels calendaris de veda que hi ha establerts. El propietari d'anguladelter.com, Juli Carbó, va lliurar la primera captura de la temporada a Joan Carles Sánchez, propietari i xef d'Es Portal Restaurant, que ha estat el primer establiment que ha comprat, elaborat i servit aquestes angules a Es Portal Hotel Gastronòmic.

Carbó va fer la primera pesca en el primer dia -la nit d'aquest dimarts a dimecres- que tenia assignat per anar a calar a la seva zona després dels set mesos de veda preceptius segons la normativa catalana. La temporada d'angula que ara s'inicia és previst que s'allargui fins a principis del mes de març de l'any vinent. Els primers exemplars d'angula d'aquesta temporada van capturar-se de matinada. La veda de l'angula s'aixecarà en les properes setmanes a la resta de zones de captures de l'Estat com el Delta de l'Ebre, Astúries o el País Basc; i s'obrirà a finals de novembre a França.

Les primeres captures van dur-se a terme a Es Portal Restaurant, que en va fer ja una reserva abans que comencés aquesta temporada i el mateix dia ja s'han servit a un client habitual de l'establiment. El plat que s'ha elaborat és un dels que formaven l'oferta de l'establiment durant la temporada passada i que es van popularitzar arran de les I Jornades gastronòmiques de l'angula del Ter i del Rec del Molí de Pals.

Es Portal Restaurant i Angula del Ter són dos dels promotors de les Jornades gastronòmiques de l'Angula del Ter i del Rec del Molí de Pals, que l'any passat es van iniciar per primera vegada en aquest municipi del Baix Empordà. Es previst que aquests jornades es tornin a celebrar aquesta temporada a causa de la bona acceptació que van tenir.

Angula del Ter pesca de forma artesana, sostenible i respectuosa amb el medi ambient a la Gola del Ter i al Rec del Molí de Pals, dins del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. L'empresa compta amb més de 25 anys d'experiència, està adscrita a la Confraria de Pescadors de l'Estartit i opera sota l'empara de les marques de qualitat Peix de la Costa i Productes de la Terra.