La gamba de Palamós s'ha adherit a la marca de garantia "Productes de l'Empordà" i ja són set els productes alimentaris que aglutina el distintiu, com l'arròs de Pals, la botifarra dolça, els bru?nyols de l'Empordà, la ceba de Figueres, el recuit i recuit de drap, la poma de relleno de Vilabertran.

La incorporació del producte a la marca es va presentar ahir a l'Espai del Peix de Palamós amb l'alcalde, Lluís Puig, el conseller comarcal del Baix Empordà representant a la marca, Arturo Prades, el vicepresident del Consell a l'Alt Empordà, Joaquim Felip, i el patró major de la Confraria de Pescadors de Palamós, Francesc Benaiges.

Segons va informar el consistori, l'adhesió permet al municipi i a la Comissió Reguladora Gamba de Palamós seguir treballant per potenciar el valor de la gamba i vetllant per la qualitat i prestigi del producte, impulsant el seu millor coneixement i promoció.

La marca de garantia "Productes de l'Empordà" va néixer per la voluntat que tenien els consells comarcals de l'Alt i el Baix Empordà i un col·lectiu de productors de la zona de personalitzar, distingir i reconèixer els productes propis de l'Empordà ajudant, d'aquesta manera, a la seva comercialització.

La garantia de la marca

En concret, aquesta marca de garantia de l'Empordà acredita que tots els productes adherits són produïts o elaborats, transformats i envasats en el territori empordanès, i que es produeixen segons les seves tradicions. A més, tots els productors han de superar periòdicament els controls d'un laboratori alimentari que s'encarrega de certificar la qualitat en les diferents fases del producte.