El govern de Sant Feliu de Guíxols va rebre ahir respostes de part del sindicat CSIF i de l´exvicealcalde Pere Albó (MES) a l´embolic de les hores treballades i cobrades a la Policia Local. Tant el sindicat com l´actual regidor a l´oposició van coincidir a afirmar que no hi ha cap mena d´irregularitat en què els agents segueixin cobrant l´import corresponent a la prolongació de jornada malgrat hagin tornat a treballar 37,5 hores setmanals perquè en el conveni col·lectiu es va acordar que aquest import (401,50 euros al mes) s´incorporés al complement específic; a canvi d´aquesta incorporació al seu sou, els agents quedaven fora de l´adequació de llocs de treball (que havia de repartir una bossa de 200.000 euros entre els treballadors municipals). El sindicat considera que la situació a la Policia Local ganxona «és caòtica per culpa de l´Ajuntament» perquè, entre d´altres, «no es cobreixen els serveis mínims, no s´entreguen les armilles antibales» o un sotsinspector i un sergent estan habilitats «de manera fraudulenta» (cosa que ve de l´anterior govern però que es manté, afegia CSIF).Una denúncia de pressumptes irregularitats que els quatre sindicats de la policia van fer públiques en demanar la dimissió del regidor de la Policia Local, Jordi Vilà (ERC).

Precisament, Pere Albó va precisar ahir que l´actual situació es produeix «justament quan existeix un contenciós públic i obert amb tots els sindicats de la Policia Local reclamant la dimissió del regidor» Jordi Vilà. Per Albó, les declaracions de Motas sobre aquest assumpte «no són casuals ni innocents» i considera que «el punt de mira se centra ja no en certs individus sinó en tot un col·lectiu, el de la Policia Local».

Albó va manifestar que «reprovem l´abús de poder que representen represàlies d´aquest caire» i que «és fals, totalment reprovable i difamatori fer entendre que el col·lectiu de la Policia Local de Sant Feliu de Guíxols ha rebut certes quantitats de diners de manera irregular».

Finalment, Albó va recordar que el manteniment de la prolongació de la jornada aplicada al complement específic «és fruit de la negociació col·lectivia», per la qual cosa exigeix a Motas que «es disculpi amb la Policia Local i es retracti de qualsevol insinuació de percepcions irregulars d´aquest cos». El regidor va afegir que Tots per Sant Feliu va voler transmetre el mateix missatge amb el tema del seu sou de vicealcalde.