Uns 25 dels 35 agents de la Policia Local de Sant Feliu de Guíxols van concetrar-se ahir a les sis de la tarda davant de l'ajuntament per mostrar el seu rebuig al que consideren un atac de l'equip de govern (TSF, ERC i PSC) pel cas de les hores treballades i l'increment del sou per la prolongació de la jornada. La trobada, però, no va ser completa, ja que agents dels Mossos d'Esquadra van comunicar-los que no havien demanat cap permís per manifestar-se i, per tant, no podien agrupar-se més de 19 agents, va relatar un dels agents assistent a l'acte.

Així, es va donar el cas curiós (si bé no excepcional) de la policia controlant la policia. Els Mossos anaven uniformats, mentre que els agents de la Policia Local, de carrer. La concentració estava convocada pels sindicats amb representació al cos i desconeixien si algú havia alertat la policia autonòmica o, per contra, se n'havien assabentat per les seves vies.

Segons va explicar aquest assistent, el cap del dispositiu dels mossos els va comunicar que tenia ordre d'aixecar acta si superaven les 19 persones concentrades perquè llavors es consideraria una manifestació i, com que no havien demanat permís, podria ser irregular i, per tant, sancionable. Amb aquest avís, els concentrats van decidir dividir-se en dos grups i no donar peu als mossos a denunciar-los.

Quant a la concentració en sí, posa de manifest que la relació entre l'equip de govern i la Policia Local és tens. Certs agents pensaven que el canvi de govern el passat juny permetria millorar les relacions. Aquesta esperança, però, no l'han vist realitzada i, malgrat el poc temps transcorregut des que el govern va prendre possessió el passat mes de juny, la setmana passada els sindicats de CCOO, UGT, CSIF i SPPM-CAT ja van demanar la dimissió del regidor del cos, Jordi Vilà (ERC), al qual retreuen no haver desencallat temes, com ara el de personal o de les armilles antibales, que fa anys que s'arrosseguen.

De la prolongació de jornada, els sindicats sostenen que l'increment de sou que comportava es va incloure al seu complement específic per conveni.