Més de 200 persones -entre metges, infermeres, membres del comitè d'empresa de l'Hospital de Palamós, del servei d'ambulàncies i veïns- es van manifestar ahir migdia pels carrers de la Bisbal d'Empordà en contra de la desaparició del servei d'ambulància durant la nit a l'Àrea Bàsica de Salut (ABS) de la capital del Baix Empordà. Una ABS que agrupa deu municipis on viuen unes 16.000 persones.

De moment, l'entitat ciutadana contrària a l'eliminació del servei, Volem l'ambulància les 24 hores, ja ha recollit més de 4.600 signatures i anuncien noves mobilitzacions. A més, estan creant un sistema per canalitzar totes les queixes dels usuaris i traslladar-les al Departament de Salut.

Tal i com van anunciar ara fa dues setmanes, la plataforma ciutadana Volem l'ambulància les 24 hores s'ha mobilitzat i va sortit al carrer. Més de 200 persones es van manifestar pel centre de La Bisbal d'Empordà per protestar contra el canvi que vol aplicar el Departament de Salut. "Li diuen pla de millora del servei i, de millora, nosaltres no en veiem cap", va subratllar un dels portaveus de l'associació ciutadana Volem l'ambulància les 24 hores, Josep Molins, una entitat que s'ha unit a la plataforma Marea Blanca. "De moment ja hem recopilat més de 4.600 signatures en contra del canvi, unes firmes que hem entregat la consistori aquest dissabte", va puntualitzar Molins. Unes dades "satisfactòries" per a l'entitat tenint en compte la "manca d'acció i mobilització ciutadana" que hi ha a la capital del Baix Empordà.

"Amb aquesta manifestació hem mostrat clarament que no pensem fer un pas endarrere, no consentirem ni acceptarem l'eliminació del servei d'ambulància durant la nit", ha remarcat Molins. En principi, des de l'entitat ja han avançat que no s'aturen i tornaran a mobilitzar-se el 15 de desembre a les vuit del vespre davant l'Hospital de Palamós. Paral·lelament estan preparant un sistema perquè els usuaris de la sanitat pública puguin realitzar les seves queixes de forma ràpida i així traslladar-les al Departament de Salut. En principi, l'eliminació de l'ambulància de les vuit del vespre i fins a les vuit del matí s'havia de començar a aplicar el passat 2 de desembre. Però no va ser així, està previst que sigui abans del 15 de gener.