L'Ajuntament de Begur reparteix durant aquesta setmana uns 750 lots de Nadal als jubilats, pensionistes, majors de 65 anys i vidus i vídues empadronats al municipi. L'alcalde, Joan Loureiro, ha recordat que volen continuar amb aquesta tradició, que fa més de 30 anys que dura, de felicitar els ciutadans de més edat del terme.

Amb la democràcia, l'any 1979, l'Ajuntament begurenc va decidir tenir un record per a la gent gran del municipi. Al principi se'ls donava un obsequi. I, a partir dels anys 80 del segle passat, es va instaurar el format de lot. A més, des de l'any 2009, el lot s'acompanya amb un calendari del nou any amb imatges del municipi. El d'aquest any està dedicat a les platges i cales begurenques.

A Begur, l'entrega es perllongarà fins avui. Als d'Esclanyà, l'entrega dels lots es farà aquest proper dissabte al matí. El lot està integrat per una ampolla de cava, una ampolla de vi negre, un pot de préssec i un de pinya, una llauna d'olives farcides, una capsa de neules, una de bombons, una de polvorons, dues barres de torró i una bossa de caramels.