Endesa ha finalitzat recentment la reforma d'un tram de línia de mitjana tensió a la zona protegida del massís del Montgrí, dins del Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter. L'objectiu d'aquesta actuació és millorar la seguretat de la infraestructura així com la seva integració en un espai protegit aconseguint una major mimetització de la xarxa amb l'entorn natural, han informat fonts de la companyia. La línia de 25 kV sobre la que s'han realitzat els treballs surt de la subestació de Bellcaire i dona servei a clients d'Albons, Bellcaire, L'Escala, Sant Pere Pescador i Torroella de Montgrí. En concret, les tasques s'han fet a gairebé mig quilòmetre de la línia on s'han substituït set pals de fusta per quatre torres metàl·liques, més resistents i que suportaran millor les inclemències meteorològiques. A més s'ha aprofitat per instal·lar als nous suports un sistema d'aïllament de tipus polimèric. Aquests nous elements estan fabricats a partir d'un compost a base de fibra de vidre i silicona i aporten avantatges respecte dels anteriors, que eren només de vidre: tenen un pes més lleuger i són més resistents a les inclemències meteorològiques com la calamarsa, les pedregades o els llamps.

Color determinat pel Parc

Pel fet d'estar ubicades dins d'un espai protegit, les noves torres han estat pintades amb el color específic, indicat pel propi Parc i que tenen estipulat dins de la zona, per tal d'integrar i minimitzar al màxim l'impacte visual que generen aquestes estructures.

Amb aquesta reforma ha de disminuir l'afectació que pot ocasionar la infraestructura a la zona natural. Entre d'altres factors que li atorguen aquesta categoria, el Montgrí és la zona de cria de nombroses aus amenaçades al territori com són l'esparver cendrós, l'àguila cuabarrada, el falcó pelegrí, el xoriguer comú, el duc i la gralla.

Aquesta intervenció, que ha suposat una inversió de 30.000 euros aportats íntegrament per Endesa, forma part dels plans de manteniment que la companyia realitza periòdicament i beneficia a més de 4.800 clients d'Albons, Bellcaire i Torroella de Montgrí al Baix Empordà i de l'Escala i Sant Pere Pescador a l'Alt Empordà.