El govern de Sant Feliu de Guíxols va portar ahir a aprovació el pressupost de 2016, xifrat en 27.105.578 euros, aproximadament 100.000 euros més que el 2015. És la suma dels tres organismes: 26.774.890 euros l'Ajuntament; 489.015 euros Escola de Música; 135.164 euros Emissora de Ràdio. A nivell d'inversions (xifrades en 2.350.848 euros) es preveuen actuacions singulars i d'altres més genèriques lligades amb la millora de l'espai públic, segons van presentar els representants dels tres socis de govern: l'alcalde Carles Motas (TSF), el republicà Jordi Vilà i el socialista Josep Melcior Muñoz.

En el capítol d'inversions, les adequacions dels carrers Sant Llorenç i Sant Antoni han de lligar la zona comercial amb la zona del passeig i potenciar ambdós espais com a eixos del desenvolupament econòmic de la ciutat en l'aspecte comercial, de restauració i de lleure. El govern vol apostar per la qualitat en un entorn que necessita la inversió pública per fer-lo atractiu, proper i accessible a ciutadans i visitants. Una de les inversions més importants és l'adequació de l'Espai Guíxols Arena (400.000 euros) que suposarà dotar a la ciutat de nous aparcaments i del lloc adequat per a la celebració de grans esdeveniments musicals, socials i econòmics, si així es considera oportú.

Incorporació de la liquidació

A més, el govern de Sant Feliu de Guíxols va avançar que aquesta primera proposta d'inversions es veurà millorada i ampliada quan es pugui disposar de la liquidació del pressupost d'aquest any, cosa que passarà a partir del segon trimestre del 2016. En la memòria que acompanya el pressupost, l'alcalde afirma que «els números de la Corporació local estan adaptats al moment present, real i realitzable i és el primer pas cap una gestió més eficaç i més eficient dels recursos municipals».