25 de desembre de 2015
25.12.2015

Begur arreglarà les filtracions a l'aparcament soterrat de sa Tuna

L'Ajuntament acorda amb la comunitat de propietaris aportar-hi 18.000 euros i el sobrecost de l'obra, si n'hi ha

28.12.2015 | 07:07
Imatge de la part superior de l´aparcament soterrat de sa Tuna.

L'Ajuntament de Begur i la Comunitat de Propietaris de l'aparcament subterrani de sa Tuna han arribat a un acord econòmic per acabar definitivament amb les filtracions d'aigua a l'equipament, inaugurat el 2008. L'actuació es concretarà en aixecar la plaça de sobre l'aparcament i tornar a col·locar una nova tela asfàltica. Inicialment, la comunitat demanava uns 500.000 euros per fer front a les mancances estructurals d'impermeabilització. Però al final l'acord s'ha concretat en 118.325,12 euros, dels quals l'Ajuntament n'aportarà 18.000 euros.
L'aprovació de l'acord entre l'Ajuntament i la comunitat de l'aparcament es va acordar, sense cap vot en contra, en el ple d'aquest dimarts. La resta del cost de l'actuació que ha de solucionar les mancances d'impermeabilització l'assumeixen els promotors i arquitectes de l'aparcament. Però, si hi ha un increment de l'obra, aquest anirà a càrrec de l'Ajuntament, ja que és una actuació en un espai públic.
En aquests moments, la Comunitat de Propietaris ja ha encarregat el projecte. I un cop el presenti a l'Ajuntament, serà aquest qui el tregui a concurs i l'executi. L'oposició municipal, CiU, es va abstenir en defensar que era millor que el projecte l'executés la comunitat per evitar que aquest pogués tornar a prendre accions legals contra l'Ajuntament. «És un espai públic», ha recordat l'alcalde Joan Loureiro per justificar l'execució de manera directa per part de l'Ajuntament.
L'aparcament subterrani de sa Tuna es va tirar endavant el novembre de 2004 per convertir aquest petit nucli costaner en zona de vianants. Les obres havien d'estar el 2006, però problemes diversos, especialment per la duresa de la pedra, van retardar l'obra i van incrementar el seu cost. L'aparcament, de 92 places, va ser recepcionat el mes de juny de 2008, encara que es va deixar clar que hi havia obres encara per fer.
A part del retard de dos anys, el cost final va ser de 2,8 milions d'euros, 600.000 euros més del previst inicialment. Cal recordar que a part de l'aparcament, el projecte també contemplava la urbanització de l'entrada  al nucli de sa Tuna. Per cobrir el seu cost, l'Ajuntament va vendre la majoria de les places.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook