L'ampliació d'una dedicació del 50% a una d'exclusiva per a un tinent d'alcalde de l'equip de govern de Sant Feliu de Guíxols (TSF, ERC i PSC) va agitar el debat del ple de l'Ajuntament d'aquest dimarts quan els anteriors alcalde i vicealcalde, Joan Alfons Albó (CiU) i Pere Albó (exPSC, ara a MES), a l'oposició, van recordar a l'actual batlle, Carles Motas (TSF), la campanya que va fer l'anterior mandat contra el sou de Pere Albó, afirmant que havia pactat amb CiU per aquest salari, al qual va acabar rebutjant un any després. L'ampliació de la dedicació es va aprovar amb el vot del govern; l'oposició hi va votar en contra.

En el ple s'aprovava l'ampliació d'una dedicació de mitja jornada que no s'havia ocupat (25.060 euros bruts a l'any) a una del 100% de 42.000 euros, que tot apunta que serà pel socialista Josep Melcior Muñoz. El govern ja compta amb dues dedicacions més: una del 90% per l'alcalde (45.248 euros bruts el 2016); i una del 95% per a Josep Ramon Llobet (ERC, 24.745 euros bruts el 2016). Pere Albó va precisar que "tradicionalment" el govern ganxó ha comptat amb dues dedicacions, per la qual cosa va manifestar que si Tots per Sant Feliu criticava que l'anterior mandat hi havia "dos alcaldes, ara, a nivell de remuneracions n'hi ha tres" i va proposar a Motas que "compleixi la seva paraula" i renunciï al sou per demostrar que és a l'Ajuntament per estima al poble.

Joan Alfons Albó va manifestar estar "convençut que els regidors que tenen dedicació fan la seva feina amb escreix", però després que l'anterior mandat "vam sentir que ens arrossegàvem pel fang", considera que ara es faci una tercera dedicació "és d'una hipocresia suma: que se'n faci bandera i ara no es compleixi posa de manifest la credibilitat de qui ara forma part del govern".

Per part de Guíxols des del Carrer, Jordi Lloveras va defensar que el sou de la dedicació exclusiva fos de 30.600 euros a l'any (el salari mínim interprofessional multiplicat per tres) i que l'alcalde, amb el salari que té, tingués una dedicació del 100%.

Motas no va entrar a respondre els Albó perquè després "dels retrets i la bilis que s'ha desprès, la meva resposta serà la ignorància". Quant a dedicar tot el temps a l'Alcaldia, el batlle va sostenir que no pot deixar el negoci familiar (un establiment hoteler) perquè li agrada la feina "i no vull trencar la continuïtat amb la família". El portaveu del govern, Jordi Vilà (ERC), va apel·lar a mirar el futur i deixar els retrets i va manifestar-se "en contra que l'alcalde estigui castigat" amb una dedicació exclusiva.