Una dona va morir ahir en precipitar-se per causes que es desconeixen d'uns 20 metres d'altura de la via ferrada de Sant Feliu de Guíxols. La víctima tenia 47 anys i era veïna d'Esplugues de Llobregat, el cadàver de la qual va ser traslladat a darrera hora de la nit fins al port en una embarcació dels bombers.

Els bombers van rebre l'avís de l'accident a les vuit del vespre, quan un dels acompanyants de la dona va alertar que havia caigut en el traçat de la via ferrada de la Cala del Molí. En la trucada d'alerta, l'home va manifestar que estava cridant la companya, sense que en rebés cap resposta. A partir de l'avís, els cossos d'emergència van activar-se i van desplaçar-se fins a la via ferrada ganxona.

Els bombers van localitzar el cos sense vida de la dona cap a les nou del vespre en un lloc de difícil accés, entre roques, i a uns 20 metres avall del traçat. Els acompanyants de la víctima van necessitar atenció psicològica del SEM. A part dels cossos d'emergència, també s'hi va personar la Unitat d'Investigació dels Mossos d'Esquadra, que es va fer càrrec del cas. Tot apunta a un accident i ahir a la nit els agents realitzaven la inspecció ocular per recollir proves i intentar aclarir les causes de la caiguda.

L'any 2004, la via ferrada ja va ser escenari d'un altre tràgic accident quan un home també va caure i morir. Precisament, aquest accident va ser el detonant perquè Costes de l'Estat, que en tenia la competència ja que el traçat passa per la zona maritimoterrestre, decidís tancar-la el gener de 2005.

El mandat passat, el govern municipal va recuperar el projecte de reobrir aquesta via ferrada, cosa que va aconseguir el juny del 2013. I, des d'aleshores, s'ha convertit amb una activitat molt atractiva i popular ja que és molt concorreguda. L'accés hi és lliure i gratuït, però la responsablitat és de l'usuari, cosa que l'Ajuntament ja adverteix a l'inici del recorregut, on també s'informa del material indispensable i obligatori: casc, l'arnés, calçat adequat i un dissipador d'energia (zipper). Així com que els usuaris disposin d'una assegurança.

El tram de Sant Feliu de Guíxols té una longitud de 480 metres, dividits en dos trams amb dos nivells de dificultat, fàcil i mitjà. Ressegueix els penya-segats de la Cala del Molí amb una vistes fantàstiques, que l'han convertida en una de les preferides per ser l'única al món que penja sobre del mar des de les roques. Té desnivells que van de cinc a20 metres. En funció de l'experiència i l'agilitat de l'escalador, els trams es poden fer en entre una hora i dues hores i mitja.