Endesa ha finalitzat recentment els treballs de reforma i millora tecnològica d'un centre de transformació a Calonge amb l'objectiu d'incrementar la qualitat i la continuïtat del servei elèctric als veïns d'aquesta població de la Costa Brava.

Les obres, que han tingut una inversió de 14.000 euros aportats íntegrament per la Companyia, han consistit en substituir l'aparallatge convencional d'un centre de transformació ubicat al carrer Enric Lluís Roura per uns equips de nova tecnologia. Així, les noves cabines incorporen un gas autoregenerable de característiques especialment aïllants. Aquesta tecnologia és més segura per a les persones que han de manipular-la i també més robusta de cara a suportar ambients salins i humits o de forta pol·lució, ha informat la companyia. Alhora, gairebé no requereix intervencions de manteniment, a diferència de la tecnologia anterior, en què aquestes tasques obligaven a tallar temporalment el servei als clients.

A més, la companyia també ha telecomandat la instal·lació amb la dotació d'una sèrie d'equips d'actuació remota i un sistema de comunicacions que permet accionar a distància els seus dispositius de maniobra des del Centre de Control que la companyia té a Barcelona. Aquesta característica permet evitar la necessitat de desplaçar equips sobre el terreny en cas d'incidències, ja siguin pròpies o derivades de l'acció d'agents externs. D'aquesta manera s'estalvia temps en la localització d'avaries i s'agilitza la resolució i el temps d'interrupció del subministrament elèctric.

Aquesta actuació s'emmarca dins del pla de millora de les infraestructures elèctriques del centre de Calonge i de la resta de poblacions de la Costa Brava.