La junta de govern de l'Ajuntament de Begur ha acordat prorrogar per al 2016 el servei de prevenció, vigilància i salvament a les platges del municipi a l'Assemblea Local de la Creu Roja de Palafrugell. La pròrroga d'un any estava prevista dins del concurs de fa dos anys. L'alcalde, Joan Loureiro, ha justificat l'aplicació de la pròrroga al fet que el servei donat aquests dos darrers anys ha estat «eficient i sense incidències».

De cares al servei de l'any vinent, que mantindrà els equips de socorristes a les platges del Racó, de sa Riera i d'Aiguablava, amb el suport d'una ambulància i una cadira amfíbia, la Creu Roja té previst incorporar el repartiment de cendrers reutilitzables i, a més, es continuarà amb la formació dels professionals en el llenguatge de signes, iniciat aquest any.

El servei de salvament, com en els dos darrers anys, començarà el 13 de juny i es clourà el 13 de setembre. Durant la setmana, l'horari del servei serà de les 11 del matí a les 7 de la tarda. I els caps de setmana de juliol i agost, de les 10 del matí a les 7 de la tarda. L'Ajuntament, per la seva banda, aporta a cadascun dels tres punts una cadira de vigilància i l'habitacle de socors.

L'assemblea de la Creu Roja de Palafrugell fa el servei de platges, de manera interrompuda, des de 1998. Aquest 2015, els socorristes han realitzat un total de 4.630 accions: 1.778 a Aiguablava, 1.575 a sa Riera i 1.277 a El Racó, segons la memòria del servei. S'han rescatat 15 banyistes i s'han traslladat a un centre hospitalari 18 persones.