Els conductors de vehicles que aquest dimarts al migdia van dirigir-se a l'Estartit van comprovar com el tram de carretera que prové de Torroella de Montgrí, d'escassos cinc quilòmetres, concentrava fins a quatre radars mòbils de control de la velocitat; tots en el mateix sentit de circulació, de Torroella cap a l'Estartit. En tot cas, no totes les caixes disposaven de càmera ja que almenys una -la que estava més pròxima a la localitat de l'Estartit- estava buida. Fonts dels Mossos d'Esquadra han informat que el cos policial és el responsable d'aquests aparells controladors de velocitat, l'objectiu dels quals és dissuadir els conductors de superar els límits.

El dia 1 de gener ja hi va haver quatre radars -o almenys les caixes- i tant un dia com l'altre van sorprendre alguns conductors, no perquè fossin sancionats -a l'inici de la carretera GI-641, a l'alçada del polígon de Torroella, un cartell comunicava que hi havia radars-, sinó per l'alta concentració.

Les fonts de la policia catalana han explicat que acumular diferents radars en un tram curt de carretera no és cap mesura excepcional ja que es practica en d'altres vies. Des dels Mossos d'Esquadra han afegit que la instal·lació en aquesta o d'altres carreteres és aleatòria i el que busca és dissuadir els conductors de prémer més del compte el pedal de l'accelerador. En aquest sentit, les fonts policials han concretat que aquesta concentració de radars se sol posar en trams de carreteres rectes -la GI-641 ho és-, els quals animen més a l'hora que un conductor corri més del compte. Finalment, els Mossos han informat que és possible que alguna de les caixes de radar no tingui aparell.