Els operaris que des del 19 de novembre passat treballaven en les obres d'emergència del passeig dels Griells, a l'Estartit, van reobrir ahir els accessos a aquest vial després que hagin enllestit la tasca que tenien encomanada. Bé, no s'ha acabat d'executar tot el projecte ja que falta la rampa d'accés a la platja des del carrer Tulipa. També s'ha de concretar la cessió d'uns terrenys d'un càmping per acabar de fer-li la escullera. L'Estat va comunicar a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí que havia d'aconseguir-ne l'autorització. D'acord amb les converses que van mantenir el desembre passat tècnics de les dues adminstracions, la rampa estarà feta abans del proper estiu.

En aquestes converses, els tècnics de Costes van comunicar que realitzaran un plànol de com ha quedat el passeig i un altra on proposaran aquesta rampa d'accés, una obra que volen projectar amb solidesa perquè no pateixi desperfectes al primer temporal que hi hagi.

La veïna de la urbanització els Griells, i que va adreçar-se directament als responsables del PP a les comarques gironines perquè instessin el govern de Madrid a tirar endavant l'obra, Pilar Ullastres, va confirmar ahir la reobertura del passeig després que els operaris retiressin les tanques que hi impedien el pas. La rampa, però, no s'ha tirat endavant per la problemàtica de la propietat del terreny.

L'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Cordon (CiU), ja va criticar el desembre passat que Costes no executés el projecte tal i com el PP el va presentar. En tot cas, en tot el procés per dur a terme les obres d'emergència l'alcalde ha reiterat que les obres que es van projectar no tenen «res a veure amb el compromís que el 5 d'octubre va adoptar el subdirector general per a la Protecció de la Costa del Ministeri de Medi Amibent, Ángel Muñoz, en la reunió que vam mantenir a Madrid». Així mateix, Cordon ha insistit en tot moment que exigirà a Costes una solució definitiva per a la platja dels Griells ja que els darrers anys és recurrent la desaparició de la sorra. Aquesta proposta podria passar per la col·locació d'algun dic.

L'inici de les obres també va estar marcada per la polèmica entre Cordon i l'aleshores diputada del PP al Congrés, Concepció Veray. Cordon va acusar a la popular d'electoralista per desplaçar-se fins els Griells a presentar el projecte sense haver-ne informat el consistori del que es programava fer.