Un jove de la Bisbal d'Empordà va denunciar la matinada del dissabte passat un robatori al pis on vivia i la mort del gos. No és la primera vegada que els lladres entraven al pis que ocupava de lloguer a la zona del polígon industrial de Corçà, a la carretera que connecta aquest municipi amb la Bisbal, però no s'havia trobat mai que els lladres li matessin la mascota. Segons va denunciar als Mossos d'Esquadra, els lladres van penjar el ca de la reixa que protegeix l'entrada al pis per la terrassa amb la corretja que tenia per treure'l a passejar. Ahir, el jove de 28 anys recollia les seves pertinences de l'habitatge per anar a viure al centre de la Bisbal.

La víctima del robatori ha explicat a aquest diari que feia uns quatre anys que residia en aquest pis, on mai havia tingut cap problema fins els darrers mesos, en què li han entrat a robar fins en quatre ocasions. Després de la segona vegada, el propietari de l'apartament va tancar les obertures de l'habitatge amb reixes, cosa que no va impedir que hi entressin una tercera vegada el passat novembre doblegant els ferros i esbotzant la porta.

No obstant això, cap d'aquests robatoris havia arribat a la violència d'aquest darrer, amb la mort del seu gos, un cadell de quatre mesos de la raça Jack Russell a qui havia batejat amb el nom de Kiwi. També ha explicat que el gat que té tenia la boca ensangonada, com si els lladres l'haguessin intentat agredir.

Quant als objectes que va trobar a faltar i consten a la denúncia, hi ha un televisor recentment comprat, la consola Playstation 4 i 400 euros en efectiu. Tot, amb un valor de més de 1.000 euros. El jove relativitza la pèrdua d'aquests elements, però no es pot treure de sobre el neguit que li suposa que els lladres matessin el gos, al qual se sentia molt unit i li tenia un gran apreci. Aquest ha estat el motiu que l'ha empès a deixar el pis i buscar un nou habitatge al centre de la Bisbal.

El robatori es va produir entre les vuit del vespre i la mitjanit de divendres passat, quan estava treballant en una pizzeria de la Bisbal. El jove sospita que els lladres coneixien el seu horari laboral i que van aprofitar la seva absència per entrar al pis. Si bé a la denúncia va manifestar que no sospitava de ningú, amb els dies li ha vingut al cap que un dia va enxampar uns menors que intentaven manipular el cotxe d'empresa del seu pare, de manera que els va cridar l'atenció. La resposta que va rebre, diu, van ser amenaces.