L'empresa de grans supermercats Mercadona va convocar el dijous de la setmana passada tots els regidors de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí per exposar-los el projecte d'establiment que li agaradaria obrir a la vila. El regidor d'Hisenda, Josep Maria Rufí (ERC-Junts), ha exposat que la cadena de supermercats voldria posar en marxa un establiment a la zona del Mas Déu, un espai del qual l'anterior govern municipal (CiU, LEST i PP) ja va intentar requalificar els usos perquè s'hi pogués construir un supermercat de 2.499 metres quadrats. Aleshores, l'oposició va posar sobre la taula la sospita que la intenció era fer-hi un Mercadona i va desestimar el canvi d'ús dels terrenys de residencial a comercial.

Rufí ha concretat, doncs, que Mercadona "insisteix amb el Mas Déu" i afegeix que per superfície és dels pocs llocs de Torroella que pot acollir un establiment d'aquestes característiques. El desembre de 2012, l'anterior govern va acordar la venda de 20 parcel·les municipals del Mas Déu per 2,9 milions d'euros amb el compromís de requalificar-les d'ús residencial a comercial, cosa que permetria l'obertura d'un supermercat. Però a l'hora d'aprovar la modificació dels usos del pla general, l'anterior govern, aleshores en minoria, ho va haver de deixar estar perquè no va trobar cap suport a l'oposició Era la primavera de 2014.

Mercadona, però, no s'oblida de Torroella i ha tornat a intentar-ho. L'empresa, conscient que el govern està en minoria, va convocar la setmana passada tots els grups municipals (el govern de CiU i ERC-Junts, i l'oposició amb UPM, CUP, LEST i COET). El regidor d'Hisenda ha manifestat que l'empresa havia d'explicar, i intentar convèncer, el projecte als regidors que l'anterior mandat no van participar en l'intent frustrat per l'oposició -que estava integrada pels grups municipals d'Esquerra, UPM i COET i un regidor no adscrit-.

Josep Maria Rufí defensa que el projecte "requereix d'un consens ampli" per tirar endavant amb el suport de més dels nou regidors que són la majoria absoluta. Com ja va manifestar el partit el passat mes d'agost, setmanes després de formar govern amb CiU, ERC-Junts està disposat a parlar de la implantació de Mercadona, però ho condiciona a la consulta de la ciutadania i que el benefici de la venda de les parcel·les municipals reverteixi en el desenvolupament de la zona esportiva. En tot cas, Rufí creu que és un assumpte a llarg termini si prospera.