L'home que va denunciar un policia local de Sant Feliu de Guíxols per presumptament abusar sexualment de la seva filla de tres anys -fillastra de l'agent- ha demanat que la mare de la nena no estigui amb la menor. La vista es va celebrar dimecres als Jutjats de la Bisbal i l'advocada del pare, Núria Angulo, reclama que a la mare de la menor, parella del policia, «se la privi de la pàtria potestat de la filla» perquè entén que ha «sigut incapaç de protegir-la».

La lletrada argumenta que l'exdona del seu client «conviu» amb l'agent denunciat i això provoca «que no pugui complir l'ordre d'allunyament» que es va dictar de forma provisional després de la denúncia pels suposats abusos. El pare de la nena va denunciar els fets el passat mes de maig i el Jutjat d'Instrucció número 4 de la Bisbal va imputar l'agent, qui en tot moment ha negat les acusacions donant alhora diverses explicacions sobre el motiu pel qual se l'acusaria falsament. El policia apunta que la menor s'ho pot estar inventant induïda pel seu pare i així influir en el procés de separació o bé a una confusió pels jocs que la nena pugui fer amb el seu germà.

El pare de la menor va sol·licitar el passat mes de desembre que es privés a la mare de la menor de la pàtria potestat de la seva filla, se li entregués a ell la custòdia i s'establís un règim tutelat en un Punt de Trobada perquè la menor pugui tenir contacte amb la mare. El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 ho va denegar-ho en no apreciar «cap circums?tància de risc de la menor».

De fet, en el procediment penal ja es va dictar una ordre d'allunyament el 3 de juny de 2015 «sense que fins a la data s'hagi tingut notícia de cap incompliment», com apunta la resolució de desembre.

El passat dimecres es va celebrar la vista per establir la guàrdia i custòdia de la menor en què el pare tornava a sol·licitar la privació de la pàtria potestat a la mare de la menor perquè aquesta conviu amb el policia. No obstant, la resolució que el Jutjat de Primera Instància i Instrucció va dictar al desembre recordava «el dret de presumpció d'innocència que assisteix» el policia denunciat i entenia que la mare de la menor pot mantenir la seva relació amb ell sense que es considerin ?perjudicials per a la nena sempre i quan es respecti l'ordre d'allunyament.

La decisió sobre la pàtria potestat està pendent de resoldre mentre que la denúncia penal encara segueix a instrucció.