03 de febrer de 2016
03.02.2016

Palamós marca l'inici del Carnaval amb la tradicional Vesprà

Les colles d'animació del Carnaval de Palamós anuncien l'inici oficial de l'edició 2016 de la festa del carnestoltes

03.02.2016 | 20:43
Palamós marca l'inici del Carnaval amb la tradicional Vesprà
Palamós marca l'inici del Carnaval amb la tradicional Vesprà

La Reina i el Carnestoltes han realitzat la tradicional lectura del pregó d´inici del carnaval en un acte que s´ha dut a terme aquesta tarda des del balcó de l´Ajuntament. Aquesta és una activitat festiva que amb el nom de "Vesprà", dóna el tret de sortida al Carnaval de Palamós. La jornada s´ha iniciat a les 13 h amb una calçotada popular al parc de l´Arbreda. Un cop la Reina i el Carnestoltes han anunciat l´inici del carnaval de Palamós s´ha dut a terme una xocolatada popular, previa a la cercavila plena de ball, música i disfresses que han realitzat les carrosses de les colles d´animació i la de la Comissió del Carnaval per diversos carrers del municipi.

Avui dimecres 3 de febrer les colles d´animació del Carnaval de Palamós (les colles del Pendó): Els Pirats, Els Carnestoltes, Els Txondos, Els Kins 20, Els Pájaros Locos, Els Quatre Gats i la Comissió del Carnaval, han organitzat la tradicional festa de "La Vesprà", que cada any té l´objectiu de donar el tret de sortida als actes del carnaval de Palamós.

Inici de la jornada amb una calçotada
Abans però el programa d´aquesta jornada ha inclòs la realització a partir de les 13 h al parc de l´Arbreda, d´una calçotada popular.

Posteriorment la festa ha seguit a les 19 h on les colles d´animació del Carnaval de Palamós han esperat, al carrer Major davant l´Ajuntament, l´arribada de la carrossa del Carnestoltes i la Reina del Carnaval 2016, concretament "Txond Güein" i "Canyó del Coloridu", respectivament.

Aquests principals personatges del Carnaval acompanyats de l´alcalde, la presidenta de l´Associació del Carnaval de Palamós, el regidor de Cultura, Patrimoni i Festes així com d´un membre de cadascuna de les colles d´animació, anomenades "del Pendó", ha accedit a la balconada de l´Ajuntament per tal que Carnestoltes i Reina donessin lectura a un pregó amb el qual s´han obert oficialment a Palamós els actes de carnaval 2016.

Com és tradicional les colles "del Pendó" del Carnaval de Palamós han aprofitat aquest acte per penjar a la balconada de l´Ajuntament precisament el pendó oficial que inclou els emblemes de les comparses d´animació, i que presideix la façana de l´edifici consistorial durant els dies de celebració del Carnaval al municipi.

La festa de "La Vesprà" ha continuat tot seguit al carrer Major, davant l'Ajuntament, on s´ha ofert una gran xocolatada popular per a tots els presents, gentilesa de l´Àrea de Cultura de l´Ajuntament de Palamós.


Un cop finalitzada aquesta activitat les colles participants a "La Vesprà" han iniciat una animada cercavila per diversos carrers del municipi, anunciant l´inici del Carnaval.

Les propostes festives del Carnaval de Palamós 2016
El carnaval de Palamós 2016 es va obrir dissabte passat amb un sopar multitudinari a l´espai polivalent de la nau "dels 50 metres", que va comptar amb la participació d´un miler de persones i on es va presentar oficialment la Reina i el Carnestoltes d´enguany.

Les activitats del carnaval de Palamós tot just han començat i, després de "La Vesprà" d´avui, seguiran demà dijous amb el carnaval infantil; el divendres dia 5 de febrer, amb la "despertà" de bon matí, i a la tarda amb una nova edició del concurs de comerços i carrers ambientats.

Dissabte 6 de febrer tindrà lloc la Gran Rua del Carnaval, l'acte central de la festa, que es complementa a la nit amb el gran ball de disfresses.

L´activitat segueix el diumenge dia 7 amb la rua matinal i a la nit l'exhibició de comparses a la nau "dels 50 metres". Finalment, el dimarts dia 9, amb la "passejada papal", i el dimecres 10 de febrer amb l´enterrament de la sardina i la lectura del testament del carnestoltes, el Carnaval de Palamós 2016 posarà el seu punt final.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook