La Reina i el Carnestoltes han realitzat la tradicional lectura del pregó d´inici del carnaval en un acte que s´ha dut a terme aquesta tarda des del balcó de l´Ajuntament. Aquesta és una activitat festiva que amb el nom de "Vesprà", dóna el tret de sortida al Carnaval de Palamós. La jornada s´ha iniciat a les 13 h amb una calçotada popular al parc de l´Arbreda. Un cop la Reina i el Carnestoltes han anunciat l´inici del carnaval de Palamós s´ha dut a terme una xocolatada popular, previa a la cercavila plena de ball, música i disfresses que han realitzat les carrosses de les colles d´animació i la de la Comissió del Carnaval per diversos carrers del municipi.

Avui dimecres 3 de febrer les colles d´animació del Carnaval de Palamós (les colles del Pendó): Els Pirats, Els Carnestoltes, Els Txondos, Els Kins 20, Els Pájaros Locos, Els Quatre Gats i la Comissió del Carnaval, han organitzat la tradicional festa de "La Vesprà", que cada any té l´objectiu de donar el tret de sortida als actes del carnaval de Palamós.

Inici de la jornada amb una calçotada

Abans però el programa d´aquesta jornada ha inclòs la realització a partir de les 13 h al parc de l´Arbreda, d´una calçotada popular.

Posteriorment la festa ha seguit a les 19 h on les colles d´animació del Carnaval de Palamós han esperat, al carrer Major davant l´Ajuntament, l´arribada de la carrossa del Carnestoltes i la Reina del Carnaval 2016, concretament "Txond Güein" i "Canyó del Coloridu", respectivament.

Aquests principals personatges del Carnaval acompanyats de l´alcalde, la presidenta de l´Associació del Carnaval de Palamós, el regidor de Cultura, Patrimoni i Festes així com d´un membre de cadascuna de les colles d´animació, anomenades "del Pendó", ha accedit a la balconada de l´Ajuntament per tal que Carnestoltes i Reina donessin lectura a un pregó amb el qual s´han obert oficialment a Palamós els actes de carnaval 2016.

Com és tradicional les colles "del Pendó" del Carnaval de Palamós han aprofitat aquest acte per penjar a la balconada de l´Ajuntament precisament el pendó oficial que inclou els emblemes de les comparses d´animació, i que presideix la façana de l´edifici consistorial durant els dies de celebració del Carnaval al municipi.

La festa de "La Vesprà" ha continuat tot seguit al carrer Major, davant l'Ajuntament, on s´ha ofert una gran xocolatada popular per a tots els presents, gentilesa de l´Àrea de Cultura de l´Ajuntament de Palamós.

Un cop finalitzada aquesta activitat les colles participants a "La Vesprà" han iniciat una animada cercavila per diversos carrers del municipi, anunciant l´inici del Carnaval.

Les propostes festives del Carnaval de Palamós 2016

El carnaval de Palamós 2016 es va obrir dissabte passat amb un sopar multitudinari a l´espai polivalent de la nau "dels 50 metres", que va comptar amb la participació d´un miler de persones i on es va presentar oficialment la Reina i el Carnestoltes d´enguany.

Les activitats del carnaval de Palamós tot just han començat i, després de "La Vesprà" d´avui, seguiran demà dijous amb el carnaval infantil; el divendres dia 5 de febrer, amb la "despertà" de bon matí, i a la tarda amb una nova edició del concurs de comerços i carrers ambientats.

Dissabte 6 de febrer tindrà lloc la Gran Rua del Carnaval, l'acte central de la festa, que es complementa a la nit amb el gran ball de disfresses.

L´activitat segueix el diumenge dia 7 amb la rua matinal i a la nit l'exhibició de comparses a la nau "dels 50 metres". Finalment, el dimarts dia 9, amb la "passejada papal", i el dimecres 10 de febrer amb l´enterrament de la sardina i la lectura del testament del carnestoltes, el Carnaval de Palamós 2016 posarà el seu punt final.