El director del Club Nàutic Estartit, Eugeni Figa, ha afirmat que la sorra que s'extreu del port arran de les obres que du a terme i que s'aplega a la platja no està contaminada. Ha exposat que abans de començar les obres es van fer 21 analítiques i en cap es va trobar contaminació per hidrocarburs o metalls pesants. Només va detectar-se un petit percentatge dins de l'àmbit de la Fase III que no es pot reaprofitar en platges per mida i perquè conté restes orgàniques, cosa que tampoc vol dir que estigui contaminada. El director ha comentat que dins la Fase I, que és la que ara s'executa, es preveu treure uns 48.000 metres cúbics de sorra. La que ja s'ha tret s'amuntega de moment a la platja a l'espera que Costes de la Generalitat autoritzi un nou destí: el sistema de dunes de la Pletera i la platja dels Griells.

El grup municipal d'UPM, a l'oposició a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, va preguntar en el darrer ple per una instància registrada per l'entitat ecologista Gent del Ter perquè la corporació s'interessés per la contaminació de la sorra que es draga. L'Ajuntament va traslladar la consulta al Club, que va comunicar que no hi havia cap tipus de contaminació.

Eugeni Figa ha explicat que, a més de les analítiques que es van fer abans de les obres, el desenvolupament dels treballs es fa sota un control ambiental permanent, amb noves analítiques cada 15 dies de la sorra que surt.

Quant a l'arena que s'aplega a l'aparcament de la platja, el director del Club ha explicat que compta amb el permís de Costes de l'Estat. Eugeni Figa ha afegit que hi ha aquest punt d'acumulació perquè estan pendents que la Generalitat doni llum verd a un nou destí. Inicialment, la Generalitat va determinar que la sorra s'havia d'abocar al mar. Fruit d'estudis posteriors que demostren que la badia perd sorra i l'interès tant de l'Ajuntament com del Parc Natural per aprofitar-la per regenerar platges i dunes, el Club ha demanat aquest nou destí, que està pendent d'una ponència ambiental. El Club farà el trasllat sempre que sigui per regenerar platja. El director ha concretat que una part petita de sorra es queda a l'obra.