La Policia Local de Castell-Platja d'Aro ha enxampat dues dones joves que robaven vianants utilitzant el mètode "Teletubbies" -o la falsa abraçada- on els lladres abracen persones d'edat avançada i aprofiten per robar-los diners i objectes de valor com rellotges o collarets. Els fets van succeir el diumenge passat quan els agents van rebre l'avís d'un ciutadà que es trobava a l'avinguda S'Agaró de Platja d'Aro, al qual les detingudes van intentar abraçar. Es dóna el cas que l'home havia estat víctima d'aquest mateix tipus de robatori uns dies abans a Esplugues de Llobregat, on li van sostreure el rellotge. La víctima, que va reconèixer una de les joves com una de les autores del robatori al municipi barceloní, les va seguir i va apuntar la matrícula del cotxe.

El mètode de la falsa abraçada o "Teletubbies" és un sistema que utilitzen els lladres per emportar-se diners o objectes de valor. Els delinqüents busquen persones d'edat avançada i fent veure que els coneixen els abracen al carrer. És en aquell moment quan els sostreuen diners, rellotges, collarets o qualsevol objecte de valor que portin. Posteriorment, justifiquen la seva acció aparentment amistosa i es disculpen assegurant que havien confós la persona.

A Platja d'Aro, l'home va explicar que dues joves havien intentat robar-lo mitjançant aquest sistema. Un cop va desfer-se de les noies, les va seguir fins a un vehicle -un Opel Astra de color negre- i va apuntar-ne la matrícula. Amb el sistema de càmeres de videovigilància del municipi, els policies van introduir el número de la matricula al programa i van localitzar, seguir i interceptar el vehicle. Els agents van identificar els quatre ocupants -dos homes i dues dones-, tots ells amb múltiples antecedents per delictes contra el patrimoni, principalment furts i robatoris amb violència i intimidació.

Les dues dones tenien ordres de crida i cerca i, per això, van detenir-les. Entres les dues acumulaven un total de 73 antecedents policials. Els agents també van escorcollar el vehicle i les quatre persones però només van trobar una gran quantitat de diners en efectiu. Les investigacions policials apunten que les dones i els seus acompanyants formen part d'una organització criminal que actua arreu de Catalunya, especialment a Barcelona i a diverses ciutats turístiques.