El Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter ha col·locat senyals informatius en dos senders del massís per protegir la cria de l'àguila cuabarrada, una espècie que es troba en perill d'extinció a Catalunya. Els dos senders en què es demana la col·laboració de les persones per no passar-hi són un que es troba entre la cala Calella i cala Pedrosa i l'altre que no forma part de la xarxa d'itineraris entre Santa Caterina, Mala Terra i Mas Reguinell.

Els rètols van ser col·locats la setmana passada i demanen a les persones que no els traspassin perquè és una «àrea crítica per a espècies amenaçades». El Parc va anunciar la mesura a través de les xarxes socials i la justifica per facilitar que les cries de les dues parelles que hi ha al massís prosperin. D'acord amb aquesta informació, al Parc hi ha una parella d'àguila cuabarrada a la costa i l'altra es troba en penya-segats interiors. A les comarques gironines hi ha sis o set parelles i solen tenir un o dos polls per any.

Els tècnics del Parc han fet un seguiment de l'evolució de les cries d'aquesta àguila i els estudis que hi ha posen de manifest que aquesta au no tolera la presència humana en les proximitats de la zona de cria. De fet, l'any passat el poll no va prosperar, de manera que enguany el Parc Natural ha pres la decisió de demanar la col·laboració de la gent per no provocar molèsties. Per aquest motiu, ha instal·lat els senyals informatius que el sender es troba dins de la zona d'una espècie amenaçada i demana que no s'hi accedeixi.

La restricció en el sender que segueix per la costa és temporal, des del passat 15 de gener fins al proper 15 de juny.