13 de febrer de 2016
13.02.2016

L'Ajuntament ganxó arreglarà les filtracions a l'arxiu local

Licita el projecte per 45.000 euros i preveu que les obres es facin a mitjans del mes de març

15.02.2016 | 07:12
L´interior de l´arxiu ganxó.

L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha obert el procés de licitació per arreglar el paviment que hi ha davant de la biblioteca municipal. El regidor d'Urbanisme, Josep Saballs (TSF), ha explicat que hi ha filtracions d'aigua a sota, que és on es troba el dipòsit de l'arxiu municipal ganxó. Malgrat que la filtració no és de dimensions importants, l'aigua que degota impedeix utilitzar aquesta part del dipòsit.
Saballs ha explicat que l'obra es licita per un import de 45.000 euros a través d'un concurs negociat -com que el projecte és inferior a 50.000 euros, es demana pressupost a tres empreses. El termini que les empreses tenen per presentar la seva oferta acaba el proper 19 de febrer, de manera que el regidor calcula que les obres podran començar a mitjans del mes de març. L'obra ha d'estar enllestida en un parell de setmanes. Josep Saballs ha afegit que aquesta obra ja es va projectar l'octubre de 2014, però el govern d'aleshores no la va tirar endavant.
Les oficines de l'arxiu municipal de Sant Feliu es troben a la part superior de l'edifici de la biblioteca i, al soterrani, hi ha el dipòsit del material. Abans de l'entrada en funcionament de la biblioteca, l'arxiu es trobava al Monestir.
L'arxiu municipal recull documentació tant de l'Ajuntament com de fons privats, ja sigui de particulars, empreses o entitats, entre d'altres. Així, té un fons d'unes 150.000 fotografies i té material en 20.607 caixes, cosa que equival a 2.060 metres lineals de capses. El fons té documentat material de l'Ajuntament de manera regular des del segle XIV, si bé el document més antic és un pergamí del segle XII, del 4 de juliol de 1187. És un empenyorament o censal d'un hort d'una parella als seus nebots per poder visitar el Sant Sepulcre a Jerusalem, segons recull el llibre d'Àngel Jiménez, Sant Feliu de Guíxols, una lectura històrica, de 1997.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook