L'alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, i la regidora d'Acció Social, Laura Serrano, van signar ahir l'adjudicació dels horts socials, junt amb els seus adjudicataris. Segons el contracte signat, l'adjudicació té un any de vigència, i es pot anar renovant fins a cinc anys. A l'acte hi van assistir alguns dels adjudicataris i representants de les administracions i organismes implicats (Ajuntament, Càritas, Diputació de Girona). En total hi ha vuit horts, dels quals se n'han adjudicat sis. I?n'hi ha dos més que són per a joves estudiants de la UEC (Unitat d'Escolarització Compartida).

Els horts socials formen part del programa «Salut i crisi», de la Diputació i, a banda del suport de l'Ajuntament, compta amb el treball de Càritas. La iniciativa vol augmentar el benestar emocional, amb pràctiques d'horta ecològica. Els adjudicataris estan assessorats per un tècnic enginyer agrònom, i es fomenten les bones pràctiques de l'agricultura ecològica i dinàmica de persones. Es compta, també, amb el suport tant dels tècnics de Medi Ambient com de Serveis Socials de l'Ajuntament.

Els horts socials de Sant Feliu de Guíxols tenen 50 metres quadrats cadascun i són en total vuit parcel·les, més les de la UEC.