La representació del sindicat Metges de Catalunya de l´Hospital de Palamós ha presentat una demanda al jutjat social contra l´obligatorietat dels facultatius del servei d´Urgències de realitzar la jornada complementària al Sistema d´Emergències Mèdiques.

El sindicat s´ha mostrat crític amb el nou model que s´ha implantat a la comarca ja que separa la parella que fins ara formaven metge i infermer en el transport sanitari urgent.

El delegat sindical i metge del servei d´Urgències de l´hospital, David Gràcia, ha comunicat que consideren que l´obligatorietat dels facultatius de participar en el nou model del SEM vulnera l´article 41 de l´Estatut dels Treballadors ja que creuen que hi ha una modificació substancial de les condicions de treball, de manera que la seva participació hauria de ser voluntària.

Gràcia ha exposat que anteriorment els metges d´Urgències de Palamós ja havien de cobrir el transport sanitari urgent, però que amb el canvi de model, se´ls hauria d´oferir de possibilitat de fer-ho voluntari. Uns mesos enrere, hi havia 12 metges a Urgències, ara són nou, si bé l´hospital ha convocat quatre places.

Gràcia ha explicat que van presentar la demanda l´11 de gener. El 13 de gener, però, la direcció del centre va oferir a metges i infermers la possibilitat de renunciar a seguir al servei del transport urgent. Ara, estan pendents de veure quants en volen plegar. El metge ha afegit que la possibilitat que ha donat l´hospital pot permetre arribar a un acord i retirar la demanda.