L'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro defensa la seva actuació en el cas dels bars del carrer Església clausurats per ordre judicial. L'Ajuntament respecta que els locals hagin acudit al contenciós adminstratiu per reclamar a la corporació 750.000 euros pels danys i perjudicis per estar vuit mesos tancats, però afirma que «tota l'actuació administrativa ha estat en tot moment caracteritzada pel compliment de la legalitat». Els locals reclamen a l'Ajuntament perquè, sostenen, va oblidar notificar una de les llicències als veïns i aportar una llicència al jutjat, no va oposar-se al tancament ordenat pel jutjat tot i que existia una causa legal que feia impossible l'execució.

L'Ajuntament afirma que va clausurar els bars perquè ho obligava una sentència i que, des que es va dictar, va presentar al jutjat tota la documentació requerida. Apunta que, basant-se en informes tècnics entregats el jutge l'any 2009, l'Ajuntament ja demanava la reobertura dels locals. Aquests informes, precisa el consistori, validaven les llicències atorgades als establiments, però el jutjat va mantenir el juny de 2013 (el precinte dels locals va ser el 20 de maig d'aquell any) el tancament.

El jutjat va desestimar el juliol de 2013 la petició de l'Ajuntament per declarar la impossibilitat d'execució de sentència tot i que els locals ja disposaven de permís. L'Ajuntament va presentar al·legacions per aixecar el precinte, però el jutjat les va desestimar. Amb aquesta trajectòria, l'Ajuntament sosté que no ha fet «cap activitat irregular» i s'ofereix a aportar al contenciós la documentació que li requereixi.