La regidoria de Participació Ciutadana i Dinamització Comunitària de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro ha iniciat la tercera fase del procés participatiu per definir els usos futurs del nou equipament sociocultural de Castell d'Aro, que es construirà en els terrenys que ocupava l'Escola Vall d'Aro. El Departament d'Ensenyament desafecta l'antic edifici i el consistori recupera la totalitat de la parcel·la, tant la zona de la Plaça Poeta Sitjar cedida com a pati; com l'espai on hi ha l'edifici, que serà enderrocat per construir-hi aquest nou espai sociocultural de la vila, a més de l'ampliació de l'actual llar d'infants municipal, situada just a l'edifici contigu.

El punt de partida és una proposta que aglutina al mateix edifici de 1.200 metres quadrats tres àmbits: Centre Cívic, Punt de Lectura de la Biblioteca Mercè Rodoreda i Hotel d'Entitats. A la planta baixa s'hi planteja el vestíbul amb diversos serveis (ordinadors, zona de lectura de revistes i diaris, espai expositiu...), espai per a l'associació de la gent gran (punt de trobada, despatx i punt office), sala d'actes (amb escenari, magatzem i equipament de so, llum i projecció), aula especialitzada de 80 metres quadrats (per exemple d'informàtica o cuina), i punt de lectura i sala d'estudi de la biblioteca (80-100 metres quadrats). A la planta superior es proposen quatre aules polivalents, despatxos per a tècnics municipals i la zona per entitats amb diversos punt de treball, sala de reunions i armaris d'arxiu.

Més enllà de la distribució d'espais, es treballa per definir un equipament que garanteixi altres aspectes de caràcter logístic: l'autonomia dels diferents serveis i la independència en la seva accessibilitat, un alt nivell d'autogestió, la seva relació amb l'entorn i la integració a la plaça Poeta Sitjar.