Un agent de la Policia Local de Sant Feliu de Guíxols ha presentat un contenciós administratiu perquè l'Ajuntament de la localitat torni a abonar-li els 401,50 euros que li ha retirat des d'aquest mes perquè, sosté l'equip de govern, són per una prolongació de jornada que els policies no realitzen. El consistori va comunicar al febrer passat als membres del cos policial que retiraria aquests 401,50 euros mensuals. Aquests diners els tenien assignats fins al desembre de 2014 com a perllongament de la jornada i, a partir de llavors, van passar a ser percebuts com a complement específic funcional. L'Ajuntament els va proposar aquest febrer que aquests diners es mantindrien per aquells agents que accedissin a prolongar la seva jornada de les 37,5 hores setmanals a les 42,5. Una proposta que no ha acceptat cap dels agents, segons han confirmat des de la Policia Local.

Alguns dels sindicats ja van anunciar al febrer la voluntat de portar el cas al contenciós administratiu i el CSIF ha comunicat que un dels agents de la Policia Local de Sant Feliu ja l'ha presentat. Fonts d'aquest sindicat han concretat que els agents han de presentar el recurs individualment perquè la legislació no els permet fer-ho de manera col·lectiva perquè són funcionaris. Aquest contenciós administratiu el seguiran d'altres, han afegit les fonts del sindicat CSIF.

La demanda d'aquest agent, i les que seguiran, se sustenten en el fet que l'annex de la Policia Local al conveni col·lectiu estableix que el concepte de prolongació de jornada es convertirà en complement específic del seu sou; a canvi, els agents rebutjaven participar en l'actualització de la valoració dels seus llocs de treball. Fins al novemebre de 2014, els agents de la Policia Local que feien les 42,5 hores setmanals -quasi tota la plantilla- percebien aquests 401,50 euros de prolongació de jornada. Aquell mes, però, la jornada es va reduir a 37,5 hores setmanals, ja que el citat annex del conveni va establir que la Policia Local faria la mateixa jornada que la resta de funcionaris de l'Ajuntament i, en l'article 10, s'establia que els 401,50 euros s'incorporaven al complement específic.