L'equip de govern de Verges ha decidit desobeir el requeriment de l'Audiència Nacional perquè li entregui la informació relacionada amb la moció de suport a la declaració de ruptura del Parlament, aprovada unànimement pel ple de l'Ajuntament. L'alcalde de Verges, Ignasi Sabater, ha afirmat que «no reconeixem cap tipus de legitimitat ni autoritat política ni jurídica a cap institució de l'Estat», motiu pel qual «desobeirem el requeriment». A més, ha informat que l'equip de govern (de la CUP) ha convocat una concentració de suport a la desobediència per demà a les vuit del vespre. D'aquesta manera, el govern independentista de Verges pren la mateixa decisió que en el mateix cas han pres altres ajuntaments governats per la mateixa força política, com són Celrà i Viladamat.

L'alcalde ha recordat que «el grup Junts fem Poble-CUP vam lluitar i pressionar amb totes les nostres forces per tenir un Parlament de clara majoria independentista; aquest va ser un dels punts amb els quals ens vam presentar a les eleccions municipals: treballar per la independència des del municipalisme; i amb aquest objectiu continuarem treballant». I ha afegit que «a més, tant al procés participatiu del 9 de novembre de 2014 com en les passades eleccions del 27 de setembre, el poble de Verges ens ha ensenyat clarament quin era el seu desig i camí a seguir; i nosaltres tenim la responsabilitat de fer passos ferms cap a la independència i començar plegats a construir la nova República Catalana».

Ignasi Sabater ha comentat que la declaració de desconnexió del Parlament de Catalunya «venia a afirmar que s'ignorarien aquelles decisions que atemptessin contra la sobirania del poble català». Una declaració que va rebre el suport unànime a l'Ajuntament de Verges. Un suport que investiga ?l'Audiència, motiu pel qual li ha requerit la documentació al consistori.

El posicionament municipal, però, serà de desobediència. En aquest sentit, ha afegit Sabater, es tracta d'una informació que «és pública, que és tan fàcil com entrar a la pàgina web de l'Ajuntament i descarregar-te-la». A més, considera que el procés obert per l'Audència Nacional «és un acte de burla i humiliació cap als càrrecs electes dels nostres municipis i cap als Mossos d'Esquadra».