La comissió bilateral de l'Ajuntament de Torroella de?Montgrí i l'entitat municipal descentralitzada de l'Estartit té l'objectiu de buscar solucions a les problemàtiques que sorgeixin de l'aplicació del conveni entre els dos organismes. No obstant això, més que arreglar els punts de divergència, sembla que els manté. El grup de LEST, a l'oposició a l'Ajuntament i al govern a l'EMD, ha retret a l'alcalde, Jordi Cordon, que no permeti avançar en la resolució dels conflictes perquè «es tanca en banda», de manera que les ?reunions que han mantingut mensualment des del desembre «han estat una pèrdua de temps», segons la regidora Sílvia Comas (LEST). Una visió que comparteix Francesc Ferrer, portaveu del grup Més per l'Estartit a l'ens descentralitzat. Cordon, però, retreu a LEST que vulgui modificar el conveni que va ser aprovat per unanimitat i afirma que «l'Ajuntament no es desentendrà del poble de l'Estartit», missatge que considera que vol transmetre el president de l'EMD, Genís Dalmau (LEST).

El darrer punt de conflicte no resolt és el suport de personal de l'àrea de Turisme de l'Ajuntament a activitats que es fan a l'Estartit. Comas ha recordat que els darrers 13 anys hi ha hagut aquesta col·laboració sense cap problema, però que des d'aquest any el regidor de Turisme, Francesc Puig (CiU), serà qui decideixi les activitats on hi haurà aquest suport. Per no veure's reduïda la col·laboració, LEST?va voler que es votés a la comissió bilateral (on el vot és ponderat i només poden exercir-lo els representants a l'Ajuntament, no de l'EMD). L'alcalde, però, no ho va permetre, ha afirmat Comas.

Cordon ha precisat que Turisme és competència de l'EMD?i que s'ha fet un plantejament tècnic per decidir quines activitats tindran col·laboració. També ha afirmat que la comissió bilateral no és cap ple ni cap junta de veïns (si bé el conveni precisa que els acords s'hi prendran per vot ponderat dels representants del consistori, amb el vot de qualitat pel batlle en cas d'empat).

D'altra banda, l'EMD està pendent de saber si Xaloc -que va fer l'informe econòmic de l'ens descentralitzat- fa un informe sobre l'aplicació del conveni en el ?terreny del pressupost, on tampoc hi ha acord.