L'Ajuntament de Palafrugell ha descartat definitivament el sistema de control de velocitat per la travessera de Llofriu que es feia a través d'une càmeres i el semàfor i ha optat pel més tradicional de posar un parell de radars de tota la vida. De moment, l'Ajuntament ha sol·licitat al Servei de Carreteres i al Servei Català del Trànsit l'autorització per instal·lar un parell de radars fixos al carrer de la Barceloneta de Llofriu. L'Ajuntamemt també vol col·locar un parell de semàfors més -un per a cada sentit de la via- per permetre les incorporacions dels vehicles que provenen de l'interior del nucli urbà, ha precisat l'alcalde de Palafrugell, Juli Fernández (PSC).

El mal funcionament del sistema de les càmeres i el semàfor a l'hora de detectar els conductors que se saltaven el vermell -quan les càmeres detectaven un vehicle que circulava a més de 50 quilòmetres per hora, el semàfor es posava en vermell i, si se'l saltaven, es generava una sanció- va portar l'Ajuntament a anul·lar les 6.808 multes que va imposar des del juliol passat, quan va entrar en funcionament. De les registrades, al gener 2.020 ja havien ser abonades pels presumptes infractors, els quals han de presentar un recurs de revisió de la sanció perquè quedi anul·lada i li retornin els diners pagats.

En tot cas, aquest sistema no va complir la missió de reduir la velocitat dels vehicles que passen per aquesta travessera, de manera que l'Ajuntament ha decidit posar-hi un parell de radars fixos i donar resposta a les queixes de veïns del nucli per l'excés de velocitat amb la qual circulen alguns dels vehicles que hi transiten.

Quant a les càmeres del sistema de control de velocitat que ha estat descartat, l'alcalde ha explicat que es posaran a l'entrada de la localitat de Tamariu per registrar les matrícules dels vehicles que hi accedeixen -un sistema similar al que ja hi ha implantat en diferents punts del municipi de Platja d'Aro, les quals alerten de les matrícules de vehicles sospitosos d'estar en mans de delinqüents-.