El Consell Comarcal del Baix Empordà va acollir ahir el lliurament del Premi Emprenedor de l'any 2015 i el VIII Laboratori d'Idees Empresarials. El Premi Emprenedor de l'any 2015 ha estat per a Empordà Caní, una empresa especialitzada en serveis canins, que la diferencia el fet que tots els seus productes, tant d'alimentació com de cura veterinària, són 100% naturals per garantir el benestar de les mascotes, ha informat el Consell.

Arnau Noguer Calabús, el guanyador, va ser escollit d'entre les persones emprenedores assessorades des de l'Àrea de Promoció Econòmica i Turisme el 2015: «Per a nosaltres el premi és una empenta que ens ajudarà molt a tirar endavant i poder desplegar tot el projecte».

El guanyador va rebre una inscripció gratuïta durant un any a PIMEC joves empresaris Girona; formació universitària gratuïta de la Business School de la UOC, un seminari de 25 hores; la creació d'un vídeo promocional de l'empresa realitzat per Marc Planagumà de Produccions Minnim; cinc sessions personalitzades de màrqueting cortesia de l'Àrea de Promoció econòmica i turisme, i l'assessorament de Joan Rius, prestigiós empresari de Rius Nadal i mentor.

A continuació, es van lliurar els premis de la vuitena edició del concurs de projectes empresarials Laboratori d'Idees empresarials, el qual premia el talent i la innovació dels joves del Baix Empordà.

En aquesta edició els participants van gravar un vídeo per explicar el seu projecte i van concursar en tres categories diferents: el vídeo més votat, la idea més innovadora i el premi especial del jurat. Els guanyadors van rebre una GoPro i tots els participants van ser obsequiats amb un diploma i el carnet jove, per cortesia de la Direcció General de Joventut.

El jurat ha estat format per Agnès Fàbregas, coordinadora territorial de joventut, Quim Gudayol, gerent de Forallac Progrés, SAM, i els tècnics de l'àrea de promoció econòmica.

En la categoria de vídeo de presentació més votat al Facebook va guanyar Wisam, un negoci de pastisseria a la Bisbal amb especialitats marroquines realitzat per Wiam Nouamane i Samia Haddouzi, estudiants de l'INS la Bisbal. En la categoria d'idea més innovadora i original va guanyar Jutali, una empresa de serveis de menjars a domicili per a gent gran, realitzat per Lídia Martín, Tatiana Lopes i Judit López, també estudiants de l'institut de la Bisbal.

Finalment, el premi especial del jurat va ser per Ronda Brava, un servei especialitzat en turisme a la Costa Brava fet per un grup d'estudiants del PFI-PPT Guíxols - Vall d'Aro.

El Consell Comarcal es va mostrar disposat a continuar donant suport a l'emprenedoria com a element clau per generar llocs de treball i riquesa a la comarca. L'entrega de premis estava presidida pel president del Consell, Joan Català, i per la coordinadora territorial de joventut a Girona, la Sra. Agnès Fàbregas.